Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
asa este. am revazut cele scrise de tine. imi cer scuze de greseala.
In ceea ce priveste exemplul Patriarhului ecumenic, nu stiu daca un crestin ortodox poate sa il urmeze in indemnurile de unire cu asa zisa "biserica sora" numai daca el insusi este ecumenist. Insa sa nu uitam indemnurile parintilor nostri ortodocsi din tara si din alte tari ortodoxe precum si cei din Sfantul Munte.
Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor. Spune Par. Arsenie Boca. Iar daca tu Ioan Cezar esti ecumenist asa cum ne prezinta ecumenismul Papa si Patriarhul ecumenic , nu pot decat sa fiu extrem de dezamagita.
uneori noi crestinii ortodocsi din pricina netrebniciilor pierdem Harul Duhului Sfant si apoi plangem toata viata dupa El si ne hranim cu amintiri.
|
Sora, nu sunt ecumenist. Chiar daca, recent, fratele Catalin m-a ridicat la rangul unic (si nesperat) de lider al ganditorilor ecumenisti...:)
Fireste ca nu pot gandi si simti ca Suveranul Pontif, intrucat nu sunt nici catolic si nici neamt la cromozom, cum bine preciza Mihailc.
Dar fiind crestin si invatind sa devin ceea ce sunt, adica crestin ortodox, gasesc cu totul potrivit modul cum Patriarhul s-a raportat la criza (sau ce va fi fiind) din BC. In fond, a ales sa spuna cateva cuvinte calde, de sprijin si recunostinta pentru activitatea Papei. Ce vreti sa facem, in schimb? Sa invocam toti sfintii, incrancenat si cu ochii negri de ura, bucurindu-ne ca a cazut capul rautatii? Chiar atat de nebuni sa fim oare? Chiar atata ura e intre BC si BO? Eu refuz cu toata fiinta o asemenea ipostaza.