Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Vad ca "prigonirea" inseamna ca au fost declarati schismatici de catre autoritatea ortodoxa competenta. Cel putin asa scrie aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Esphigmenou_Monastery
Mai scrie ca acesti calugari care s-au rupt de Biserica ortodoxa tin chiar de Patriarhia Ecumenica.
Doamna dobrin, dv sunteti ortodoxa ? Va rugati la fiecare Liturghie pentru patriarhul Daniel ? Stiti ca preafericirea sa e in comuniune cu patriarhul ecumenic, nu cu schismaticii de pe Athos, nu ?
Imi pare ca dv si multi autointitulati ortodocsi de aici o luati pe panta protestantismului. Ati lipit niste teze pe usile Augsburgului de pe Athos si va spuneti "noi suntem Biserica". Nu inteleg, atunci, ce aveti contra stilistilor ori puciosilor ? Ce au facut ei mai grav, de ce ei ar fi schismatici, iar dv nu ?
|
wikipedia nu poate fi o autoritate in cuvant legat de ceea ce se intampla la Manastirea Esfigmenou. Asa pot veni si eu sa spun ce a spus vecinul meu legat de acest fapt insa asta nu inseamna ca este o autoritate in cuvant.
Eu nu ma grabesc sa spun ca in Athos sunt schismatici cum o faceti dvs. Ati pus piciorul vreodata acolo sa vedeti exact ce se intampla? Si de altfel eu nu fac pe nimeni schismatic si eretic ci doar adopt invatatura parintilor nostri si incerc sa ascult de ei.
Imi puteti spune o singura idee macar afirmata de mine care ar fi protestanta? oricum eu va iert pentru jignirea adusa. si nu numai atat dar am sa incerc sa o si uit ca si cum nu a fost adresata.
Pentru noi ortodocsii Sfantul Munte reprezinta centrul ortodoxiei asa ca va rog mult sa nu mai atacati Gradina Maicii Domnului cu atat mai mult cu cat desfranari, comploturi, tradari nu vor razbate din Sfantul Munte niciodata asa cum razbat toate acestea din Vatican.
Puteti sa incercati sa ma discreditati. Eu stiu credinta mea, si Dumnezeu stie, asa ca nu am nici o teama. iar daca Domnul ingaduie aceasta inseamna ca asa trebuie si toate le primesc cu bucurie de la Domnul.