Subiect: Papabili
View Single Post
Vechi 17.02.2013, 02:35:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred ca va inselati. In Arhidieceza Bucuresti, unde cunosc situatia in mod nemijlocit, numarul parohiilor s-a triplat in 20 de ani. Batranii spun ca romani care sa fie romano-catolici nici nu prea erau in Bucuresti. E suficient sa va uitati la numele episcopilor si preotilor antebelici ca sa va dati seama de asta.
Nu stiu cum ar trebui sa inteleg statisticile pe care le prezentativ dvs. avand in vedere antecedentele cu "expansiunea" romano-catolica in Germania sau in Dobrogea.
Sa intelegem ca era una si s-au facut 3 prin divizarea administrativa a acesteia?

Citat:
Faptul ca, astazi, majoritatea romano-catolicilor sunt romani de nationalitate romana inseamna un succes remarcabil in opera de evaghelizare.
Sau poate e un succes remarcabil faptul ca parintii lor au obtinut cetatenie romana si in ciuda operei de "evanghelizare" BRC care include predarea metodelor anticonceptionale cu o eficienta apropiata de cea a prezervativului au reusit sa mentina un spor demografic pozitiv?

Citat:
Probabil ca va referiti la bisericile construite de catolici si furate de ortodocsi. Iar "deposedare" numiti revendicarile cu castig de cauza in fata tribunalelor legitime ale tarii.
Am inteles, asta e argumentul greco-catolic, ortodocsii s-ar putea sa aiba o alta perspectiva de acord?

Citat:
"G" din "BGC" arata ca e vorba de o biserica de rit medio-grec (bizantin). Si nu este vorba de o struto-camila, ci de o Biserica Particulara sui-iuris, altfel spus o provincie a Bisericii Universale cu grad sporit de autonomie.
Aparuta din colaborarea strutului romano-catolic cu camila austro-ungara ambele vizand expansiunea si controlul, manevre reusite peste ceea ce au consimtit de fapt sub presiunea istoriei ortodocsii din Transilvania, iar acum, fara doar si poate multumit de modul in care prospera si agreseaza creatia scaunului de la Roma, va spalati pe maini de rezultate vorbind de "grad sporit de autonomie".
Amuzant, intr-adevar.

Last edited by AlinB; 17.02.2013 at 03:01:03.
Reply With Quote