Citat:
În prealabil postat de Nicador
Fratilor, va rog sa nu mai tratati cu ura pe fratii vostri care au ales alte drumuri, si va rog sa nu mai ridicati tone de threaduri impotriva. Mai bine rugati-va in gand pentru oamenii care au ales alte drumuri.
Doar o opinie.
One love pentru toti oamenii.
Un Crestin Ortodox.
|
Iti inteleg punctul de vedere,incerc si caut inca sa inteleg viziunea antiecumenista si in privinta anumitor aspecte cred ca am reusit si sunt sigura ca au si ei dreptatea lor (spre exemplu infiltrarea masoneriei in sanul bisericii) ,insa,din altele,sincer spun ca imi vine foarte greu...daca este sa ma gandesc la invatura pe care a lasat-o Hristos.
Si,sa am iertare,insa,ca si atitudine,nu stiu cu ce se deosebesc fata de reprezentantii altor culte pe care le arata cu degetul:colegul de forum de mai sus ii acuza de obtinerea de foloase materiale in numele credintei...oare multi dintre ai nostri preoti nu fac si ei acelasi lucru,doar ca sub o alta forma?oare fanatism nu gasim si in randurile ortodocsilor?nepotriviri intre ceea ce se predica si credinta traita,manifestata?
Cumva,ajungand sa cunosc mai multe persoane care gandesc astfel,am avut sentimentul infiintarii unei secte chiar in mijlocul ortodoxiei (daca nu chiar mai multe,fiecare cu caracteristicile si extremele sale),iar in anumite conversatii,mi s-a transmis cumva straniul sentiment ca Hristos nu mai este demult motorul care le insufla gandirea,simtirea si actiunile,ci spusele lui cutare si cutare sfant parinte,care este citat cu inflacarare,dupa cum convine unuia si altuia in diferite situatii.
Traiesc cu sentimentul ca,cel putin in tara noastra, ortodoxia este ravasita,dezbinata si macinata de tot felul de conficte,indepartandu-se parca pe zi ce trece de la adevarata sa menire...sincer,gasesc inspaimantator ce se petrece si nici nu ma mira ca din ce in ce mai putini tineri si nu numai sunt din ce in ce mai putin atrasi de aceasta.
Poate ca ei nu pot fi mintiti atat de usor si isi dau seama de aceasta contradictie evidenta dintre vorbele si faptele unora dintre cei care se autointituleaza ortodocsi.Si este pacat,pentru ca astfel se indeparteaza si nu au ocazia sa cunoasca ce semnifica cu adevarat a fi crestin...
Poate ca pe unele persoane le vor deranja cuvintele mele si imi pare rau pentru asta,insa,cred ca daca noi nu vedem barna din ochiul nostru si ne ferim de a exprima un adevar,doar ca pentru ca sifoneaza convingerile cu care unii s-au identificat,vazand un atac la persoana in orice opinie care arata si latura mai putin "decorativa" a ceea ce se petrece in prezent in lumea ortodoxiei,atunci nu vom fi cu nimic mai presus decat fariseii din timpul lui Hristos.