17.02.2013, 17:01:52
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
-alții se ridică împotriva ierarhilor de care ar trebui să asculte, socotindu-i pe aceștia fie înșelați, fie unelte deliberate ale înșelătorului.
Ne ocupăm în felul ăsta tot timpul, ne consumăm toată energia luptând cu frații noștri, care în pofida unor diferențe de interpretare/exprimare se închină aceluiași Dumnezeu, ascultând de aceeași Evanghelie, și trecând cu vederea cuiburile în care necurații colcăie, și care se pot identifica și la Roma, dar și în casa noastră, și chiar în inimile noastre: lăcomia, corupția, nepăsarea, lenea, desfrânarea (cu uciderea de prunci), ignoranța, vicleniile de tot felul.
Dacă am ajuns să vedem draci în fețele semenilor noștri – o știm de la Sfinții Părinți – e pentru că suntem noi înșine sub puterea lor, iar asta se întâmplă din cauză că nu ne-am pus cu adevărat sub ascultarea de Hristos. Pentru că dacă ar fi așa, am descoperi în ceilalți chipul Său, pe care știm că fiecare îl poartă.
|
-adica Parintele Cleopa era sub puterea dracilor cand zicea ca "Martorii lui Iehova sunt draci fără coarne." ?
-nimeni nu se ridica impotriva ierarhilor ci doar tinem cont de ceea ce au zis Sfintii ca nu trebuie sa urmam un ierarh eretic,orb pe orb il va duce in prapastie
-care "frati" se inchina la acelasi Dumnezeu ? cei ortodocsi sau cei de alte confesiuni ?
Last edited by antiecumenism; 17.02.2013 at 17:04:43.
|