@sophia
Trece de la sine probabil odata cu instalarea menopauzei.
La barbati cica ar fi "ceva semanator' cauzat de insuficienta testosteronului (stresul care afecteaza hipofiza) sau de conversia insuficienta a estrogenilor in testosteron (sunt chimic asemanatori) ceea ce ii faci irascibili si isterici ca muierile. Cica ar trece cu sport si activitate fizica (si cum ei nu prea se mai inghesuie...). Nu am date medicale suficiente.
De asemeni nu stiu daca acest "pmdd" ar afecta cu ceva fertilitatea. S-ar putea dar nu pot fi sigura ca aceste simptome sa fie mai grave atunci cand ovulatia nu se mai produce. Iarasi hipofiza se pare ca nu-si mai face bine treaba tot din cauza stresului, dar s-ar putea insa sa fie si o varsta limita la care se termina "rezerva de oua" a fiecareia. Cu toate astea am auzit si de fete tinere care fac forma urate de pms/pmdd chiar inainte de vartsa "reproductiei", si carora li se promite ca vor fi mai bine dupa ce se marita si fac copii. Insa eu eram bine mersi la tinerete si bag seama ca "ma stric" cu trecerea timpului, cum scrie si in manual, si nu specifica daca simptomele sunt mai rele sau mai usoare la femeile care au copii fata de cele care n-au.
|