Nu-ti mai raspund la ciorovaiala cu asa-zisul nationalism.
Când am zis de un proiect imperfect ma referam în general la faptul ca proiectele pot fi modificate, ca doar nu sunt Coranul.
Am prezentat acel proiect fiindca mi se pare mult mai bun si am expus de ce. Proiectul lui Bratiloveanu e o catastrofa. Chiar din punct de vedere strict cultural e o calamitate, un kitsch fiindca imita ceva ce deja era imitatie, adica acel asa zis stil neo-românesc, care a fost un curent ce a tinut pâna la aparitia modernismului, iar acum Bratiloveanu l-a dezgropat aiurea.
Si din punct de vedere duhovnicesc e incompatibil deoarece prin trimiterea la stilul neo-românesc promoveaza un curent cultural de natura iluminista, deci masonica (ca si Brâncusi):
http://www.anuala.ro/2007/stilul_neoromanesc/
Stilul neo-românesc este apreciat între arhitectii români fiindca e considerat ceva original, national, dar de fapt este un stil kitsch, ca si stilul eclectist al castelului Peles.
Pelesul si castelul Neuschwanstein sunt considerate cele mai kitsch constructii din lume de catre Abraham Moles, unul din principalii care au studiat fenomenologia kitschului.