View Single Post
Vechi 17.02.2013, 19:07:51
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Dar nu trebuie uitat/renuntat la componenta medicala (endocrina). Exista medicamente care te pot ajuta.
De asta am uitat: Terapia endocrina cel putin cat stiu eu se bazeaza pe supresie si/sau substitutie.
Supresia se face de ob in caz de hiper-ceva (tiroidism, etc) si se face de ob cu aceleasi subst cu care se face si substitutia, adica hormoni sintetici- ca si anticonceptionalele. Daca ii dai organismului "doza zilnica" creierul endocrin crede ca organul respectiv si-a facut treaba si nu-i mai da semnalele chimice (gonadotrofine, hormoni de eliberare) sa mai produca alti hormoni. Se cheama feedback pozitiv. (! pt doctori- stiu care e diferenta intre gonadotrofine si hormoni de eliberare!!!). Cand conc. de hormon scade in sange, se produce Feedbackul negativ -adica creierul da ordin sa se reia productia.
Problema e fiind atat de multe etaje la care se face reglarea (hipotalamus, hipofiza) ca mesajul sa nu se piarda pe drum. Adic organul sa dea semnalul potrivit - ca a facut x mg de hormon, iar creierul endocrin fiind stresat sau ocupat cu altceva sa-i dea in continuare ordin sa mai faca sau sa nu mai faca. Uneori fiind asemantoare chimic poate le mai si incurca intre ele, de-asta se cam imbina hiper sau hipotiroidismul de ex cu tulb. de reproductie. iar pt treaba asta eu una nu stiu ce se poate face. dar poate ca se poate...
Reply With Quote