Un preot care mereu avea descoperiri de la Dumnezeu făcea în timpul Liturghiei o greșeală pe care n-o observa. Diaconul, văzând că mereu greșește, i-a atras atenția, ca să se îndrepte. Atunci preotul L-a întrebat pe Dumnezeu în vreme de rugăciune de ce nu i-a descoperit că greșește, ci l-a lăsat să greșească mereu? „Pentru că, i-a răspuns Domnul, voia Mea este să vă îndreptați unul pe altul, iar nu să așteptați mereu descoperiri de sus.” Și, într-adevăr, cel ce cere sfatul fratelui său și se lasă îndreptat de el când greșește dă dovadă de smerenie, iar cel ce disprețuiește sfatul fratelui său și nu crede că prin el poate vorbi Dumnezeu, așa cum a vorbit prin măgărița lui Valaam, cel ce se încumetă să stea de vorbă numai cu Dumnezeu dă dovadă de mândrie, iar drept pedeapsă în locul lui Dumnezeu se poate substitui satana, zicând: „Mă duc și mă fac duh mincinos în gura tuturor proorocilor lui!” (III Regi 22, 22).
http://www.voscreasna.com/264/sa-cit...tilor-parinti/
doamna Dobrin (oricine-o fi ea) are mare dreptate: nu se confunda rugaciunea Pentru oamenii de alta credinta cu Rugaciunea impreuna cu ei!!! Nu se confunda Patriarhul cu Papa, nu se confunda Ortodoxia cu Catolicismul! scrisoarea Patriarhului (ca si "rugaciunile" in spirit ecumenist) sunt exclusiv politice

...umaniste sau solidare, daca vreti!
iar Parintele Bartolomeu Anania (ce a fost in ierarhie mai mic ca partiarhul, dar nu si in Har, Slava Domnului!) a sesizat greseala:
Ecumenicitatea inseamna universalitatea lui Dumnezeu pe acest pamant!!
Ecumenismul este mai mult O POLITICA decat o doctrina si o credinta, si fiecare il intelege cum vrea. Cel mai multi il inteleg gresit!!
Nu am participat, de cativa ani de zile la asa-zisa “rugaciune comuna pentru unitatea Bisericii”. Si de ce? Am explicat, e foarte simplu: toti dorim refacerea unitatii bisericesti, fiindca impartirea crestinismului este camasa SFASIATA a lui Hristos. Toti o dorim! Numai ca o gandim in mod diferit.... Le spuneam fratilor catolici: voi ganditi refacerea unitatii Bisericii in jurul papei, iar noi o gandim in jurul sinodalitatii, a sobornicitatii… Protestantii o gandesc in felul lor. Si de indata ce o gandim diferit, oare de ce sa nu fim cinstiti fata de Dumnezeu, fata de noi insine si fata de cei care ne asculta? Se roaga fiecare acasa la el.
Fiecare isi pastreaza credinta lui, biserica lui, randuielile lui, nu se amesteca unii cu altii, iar o relatie asa este corecta si asa este cu adevarat crestineasca.
(
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...-si-cel-onest/ )
oare Patriarhul nostru ortodox e "infailibil" asa cum cred catolicii despre al lor Papa?!! il respectam, desigur si ne rugam Maicii Domnului sa dea pastorilor nostri (ortodocsi) Sfintenie ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre, dar nu trebuie sa cadem in extreme in ascultarea de ierarh, ca doar nu degeaba avem scrierile Sfintilor Parinti si Vietilor lor, pentru a cerceta Duhurile...