Mi se pare foarte frumoasa initiativa lui Daniel. Cred ca o persoana nu se poate numi "crestina" in adevaratul sens al cuvantului, atat timp cat nu a citit Scriptura macar o data in viata. :) Insusi Mantuitorul spune celor care traiau pe atunci: "Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine." Ioan V:39
Ma gandeam ca poate ar fi frumos sa ne indemnam unii pe altii sa citim in fiecare saptamana pasaje si sa meditam asupra lor... poate chiar sa postam unele dintre meditatiile noastre aici la topicul acesta. :) Ca sa nu fiu gresit inteleasa nu inteleg prin meditatie interpretare. Meditatia pentru mine reprezinta reflectia asupra celor citite, insotita de dorinta de a aplica practic lucrurile citite in viata mea.:)
Am citit ieri un verset, care in mod particular mi-a atras atentia asupra unor calitati ce ar trebui sa caracterizeze viata noastra. Vi-l redau aici.
Asa vorbeste DOMNUL:" Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre." Matei XI:29
Multa pace va doresc si binecuvantarea Mantuitorului nostru! :)
|