View Single Post
Vechi 22.11.2007, 01:04:40
ionita ionita is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2007
Implicit

Doamne ajuta!
Fratilor, aceasta "dilema" eu cred ca e cel ,mai bine a fi discutata mai intai si mai intai cu duhovnicul... Spun acest lucru deoarece, dupa cum a mai spus altcineva anterior, poate fi un gand (sa nu zic o ispita) de la cel rau si atunci risti (sau nu, asta Dumnezeu si smerenia din fiecare din noi v-a vorbi) sa-i dai curs ispitei si NU sa te mantuiesti! Si poate ca parasesti, daca e cazul, omul langa care puteai sa te manuiesti si sa duceti o viata dupa cuvintele si voia Lui...
Consider ca ptr o astfel de decizie e foarte important cand vine acest gand si mai ales din ce pricina, totodata e important cui ii ceri sfatul ptr ca acea persoana care te sfatuieste poate sa NU gandeasca cu discernamant duhovnicesc si atunci sa ajungi sa-ti ratezi drumul catre Rai! daca intelegeti ce vreau sa spun.. :D
E la fel de importanta si atitudinea cu care cel in cauza priveste, sa spun asa, gandul. Imi spunea cineva "nu privi un astfel de gand cu ignoranta doarece poate chuar e de la Dumnezeu si atunci poate ajungi sa te lingi pe botic la judecata si totodata nu-i da curs din prima deoarece se poate ca cel rau sa se "linisteasca" :P si atunci tu rugandu-te in coninuare ptr a te lumina Doamne-Doamne atunci vei stii cum sa primesti un posibil al doilea gand de aceasta natura" asa ca fi-ti cu discernamant cand cereti sfaturi in aceasta privinta si totodata cu muuuulta laure-aminte cand primiti raspunsuri...
Dumnezeu si Maicuta Sfanta sa va intareasca si sa va lumineze gandurile! Doamne ajuta!
Reply With Quote