Citat:
În prealabil postat de DragosP
Citind acum cele scrise de doamna dobrin7m și comunicatul Patriarhului constat că acesta (comunicatul) este doar politicos. Nu se spune nicăieri de creștinism, nu tu ’ biserică soră’.
Așa că, după umila mea părere, Patriarhul a fost doar politicos, mulțumind pentru ajutorul primit de frații noștri ortodocși de peste mări și țări. Atât.
Din acest punct de vedere Patriarhul Ecumenic e aparent (ușor) eretic. Să mă ierte Dumnezeu.
|
Cam așa văzusem și eu, mai puțin ușoara erezie.
Frate, una e declarația diplomatică și gestul amical, omenesc, alta e marturisirea de credință.
Adaug faptul că declarațiile nu aparțin unei persoane, chiar dacă vorba e semnată de un singur om, ci exprimă hotărîrea unui grup de ierarhi care reprezintă conducerea unei Biserici.
A părut unora că patriarhii au emis o nouă mărturisire de credință? Că ne schimbăm Crezul și celelalte?
Cum ne mai iuțim la reacții belicoase....
P.S.: e treabă românească veche ca, atunci când conducătorul se exprimă în numele mulțimii (că și pentru asta e pus să slujească acolo sus), să se găsească mereu agitatori și contestatari, veșnic grăbiți și nemulțumiți, revoluționari de vocație care țîșnesc rapid să critice cuvântul liderului, de florile mărului sau chiar argumentînd cu citate, fie și din Părinți. Ca și cum nu Patriarhul are un cuvânt de spus, ci mai degrabă el - Gheorghe, Mitică sau Floricica.
Mesajul ascuns e acesta: "Ce spune bă, ăla, acolo? Ce știe prostu ăla? Păi îți spun io, bă, care-i treaba!..." Și ne spune, vai, care-i treaba. Cu el! (că nu se poate abține)