Citat:
În prealabil postat de DragosP
La tine totul e numai în alb și negru frate?
Poți transmite un mesaj anume în multe feluri, nu trebuie să scrii scrisori cu arome eretice.
|
Nu frate, am folosit procedeul exagerării, intenționat, ca să se vadă mai bine ceea ce se ascunde sub multe postări scrise din vârful buzelor, ușurel și finuț.
În alb și negru am arătat cum gândesc pe aici unii useri. Cum se și exprimă, de fapt, deseori. Un radicalism extrem, însă prost camuflat.
Mă știi pe mine, din postări, că pledez pentru habotnicie și ortodoxism? Nu oare am făcut mereu uz și poate chiar abuz de griuri? Nu mi s-a reproșat de sute de ori tocmai aceasta, spunîndu-mi-se că sunt căldicel, dedat la cele lumești, psiholog eretic, lup sub blană de oaie - atunci când încercam sa dezvălui exagerări și misticisme patologice? Nu am fost înjurat destul? probabil că nu desigur. Dacă și tu mă iei drept cine nu sunt, dacă și tu îmi răsucești mesajul, bine. Fie. Facă-se Voia Domnului. Vorbiți voi, așadar. Adevărul e că eu nu spun mare lucru, orice-aș spune. Nici nu am crezut vreodată că fac altceva decât exerciții, o tot repet...
Poziția mea față de declarațiile Bisericii și față de evenimentul din BC am expus-o suficient, zilele trecute. M-aș bucura dacă ai avea un scurt răgaz să o revezi.
Te rog să mă ierți dacă te-am necăjit. Poziția exprimată de mine mai sus, nu e a mea! ci, mai mult sau mai puțin ascunsă, a celor care o flutură din batiste. E problema lor, nu a mea, că scot vârful icebergului crezînd că noi nu am văzut pe Leonardo di Caprio și Titanicul...
Eu am alte bube, poate chiar mai mari, dar nu aceasta de a spurca pe toți cei care nu sunt mai ortodocși decât patriarhii și mai catolici decât papii.