View Single Post
Vechi 19.02.2013, 16:39:51
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
nu, nu, nu, nu, nu merge asa. In primul rand, ceea ce acuzi tu e ca incercam sa il intelegem pe Dumnezeu. Stiinta nu incearca sa il inteleaga pe Dumenezeu(ar fii chiar stupid, sa incerci sa intelegi Infinitul), incearca sa inteleaga creatia lui Dumnezeu(chiar daca multi nu recunosc Autorul). In al doilea rand, ceea ce zici tu aici(si de vreo zece pagini) e ca noi nu avem nevoie sa intelegem Creatia, ca nu ne este utila. O asemenea atitudine e proasta si mai pe sleau, urinezi pe milenii de descoperiri umane.
Mai mult, daca vrei sa aplici asta, te rog sa renunti la urmatoarele lucruri:
http://science.howstuffworks.com/inn...-products1.htm
http://science.howstuffworks.com/inn...tic.htm#page=0

e adevarat, nu putem intelege lucrurile cu mintea noastra limitata, umana, dar e util dpdv intelectual sa incercam cat putem sa o facem.

1. Am spus ce rol are credinta in Dumnezeu. Nu devenim credinciosi daca incercam sa cautam dovezi. In Dumnezeu crezi sau nu crezi. Credinta este un dar de la Dumnezeu. E paradoxal, dar ca sa ajungi sa crezi trebuie sa-L rogi pe Dumnezeu pentru asta.

<<(…) Credința, așa cum reiese din numeroase locuri ale Sfintei Scripturi și din exegezele principalilor ei comentatori, ni se prezintă ca un mister și un paradox. Ca pe un mister și ca pe un paradox ne este înfățișat actul de credință – mai acut și mai tainic decât oriunde altundeva – la Marcu 9, 24. Căci răspunsul tatălui la mustrarea Domnului (i s-a atras atenția că acelui ce crede toate îi sunt cu putință): „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele” nu pare mai puțin contradictoriu și indescifrabil decât „problema încuietoare”, cunoscută în logică drept paradoxul cretanului.>>

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...redintei-mele/

2. Dumnezeu este Infinitul? Cum explicati?

3. Din postura lui de creatura, omul prin mintea sa nu poate sa cuprinda maretia lui Dumnezeu, maretia creatiei lui Dumnezeu.

4. Prin cautarile sale, care nu sunt directionate spre cunoasterea lui Dumnezeu, omul incearca sa descopere si sa cunoasca Lumea in care traieste, lumea care este modificata dupa pacatul protoparintilor.

Prin stiinta (cunoastere) omul nu descopera Adevarul lui Dumnezeu; prin stiinta(cunoastere) omul descopera adevarul omului.

Adevarul lui Dumnezeu este singurul adevar si este vesnic; adevarul omului este in continua schimbare, deci nu este adevar.

<<In al doilea rand, ceea ce zici tu aici(si de vreo zece pagini) e ca noi nu avem nevoie sa intelegem Creatia, ca nu ne este utila. >>

Daca asa ati inteles, e problema dvs.

Stiinta nu s-a ocupat de descoperirea Adevarului lui Dumnezeu. De aceea intelepciunea lui a esuat.

<<Că scris este: Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și deșteptăciunea celor deștepți o voi ascunde. Unde este înțeleptul? unde este cărturarul? unde este întrebătorul acestui veac? Oare n'a arătat Dumnezeu drept nebună înțelepciunea lumii acesteia? Că de vreme ce prin înțelepciune lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu întru'nțelepciunea lui Dumnezeu, atunci, pe cei ce cred a binevoit Dumnezeu să-i mântuiască prin nebunia propovăduirii. >>(1Corinteni, 19-21)

<<O asemenea atitudine e proasta si mai pe sleau, urinezi pe milenii de descoperiri umane. >>

Domnule, sa stiti ca daca puneti gunoi intr-o punga aurita si tesuta cu diamante si rubine si alte pietre pretioase, gunoiul din punga tot gunoi se cheama. Oricat de frumos este ambalat.

Un om cultivat si civilizat gaseste mai multe posibilitati pentru exprimarea unei opinii.

Last edited by Nastya; 19.02.2013 at 16:43:25.
Reply With Quote