Back on topic, oameni buni.
Sunteti ortodocsi, asa ca mi se pare bizar sa va amintesc tocmai eu de viziunea Cuviosului Filotheos Zervakkos, anume cu conducatorii laici si religiosi aflati in solda Cui-Nu-Trebuie.
Daca credeti in aceasta viziune, ca ortodocsi, atunci chiar nu pot intelege de ce e nevoie de topice speculative, precum acesta, pe teme privind loialitatea demult moarta a conducatorilor, de orice fel, fata de popoarele cica "ocirmuite spre bine"?!? Nie panimaiu.
Doamna Miha-Anca, Imperiul suedez s'a poticnit definitv la Poltava. Multumiti-va cu "Baltica lac suedez", si haideti sa facem cu totii pace. Daca e sa fiu intr-o companie onorabila, precum a purtatorilor de statui enumerati, zic si eu precum copilu' mic "vreau si io"...
Serios acum, eu cred in viziunea Cuviosului Zervakkos. In acest context global, mai rau decit "tulbure", orice act al unui conducator capata orice conitatii sumbre posibile... Pentru ca, acum 2000 de ani, Cineva ne-a avertizat despre "pastori platiti"...care lasa lupul sa isi faca voia prin staul...
Last edited by celestial_pottery; 19.02.2013 at 22:27:20.
|