View Single Post
  #21  
Vechi 20.02.2013, 03:07:26
Nastya
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iana Vezi mesajul
Nu prea imi place stilul acesta, de a veni cu citate, scoase dintr-un context, pentru ca ma fac sa cred ca orice as raspunde, imi vei spune ca am indraznit sa contrazic un sfant. As putea sa interpretez citatul tau astfel: nu mai am nevoie de apartenenta la nici o biserica, este suficient sa ma rog si atat. Iti place?

Numele Sfantului Siluan Athonitul nu este de ajuns?

Poate era bine sa rasfoiti putin cartile Sf. Siluan si cu siguranta, macar unele dintre vorbele Sfantului v-ar fi impresionat si nu le-ati fi uitat.

<<Imi amintesc de o conversatie avuta cu un pustnic. Acesta din urma i-a spus cu un aer de vadita satisfactie: - Dumnezeu ii va pedepsi pe toti ateii, care vor arde in focul cel vesnic. Vizibil chinuit, staretul Siluan i-a raspuns: - Ei bine! Spune-mi, rogu-te, daca ajungi in rai si de acolo poti vedea cum arde cineva in focul iadului, vei putea fi in pace? - Ce sa fac? E vina lor, a spus celalalt. Atunci cu fata indurerata staretul a raspuns: - Iubirea nu poate indura acest lucru.... Trebuie sa ne rugam pentru toti oamenii.>> (Viata si invataturile staretului Siluan Athonitul scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editia a II-a, Traducerea de pr.prof.dr.Ioan Ica, Editura DEISIS, Sibiu, pag.49-50)

<<Staretul era mereu bland, ingaduitor si bun, dar in realitate nu s-a indepartat niciodata de ceea ce-l invatase Dumnezeu. Atitudinea sa era simpla si clara: „Domnul are mila de toti... Atat a iubit pe oameni incat a luat asupra Lui povara lumii intregi... Iar de la noi asteapta sa-i iubim pe fratii nostri.>> (Viata si invataturile staretului Siluan Athonitul scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editia a II-a, Traducerea de pr.prof.dr.Ioan Ica, Editura DEISIS, Sibiu, pag.213).

<<In numele lui Hristos Care S-a predat mortii pentru vrajmasii Sai, oamenii sunt deseori gata sa verse sange, nu insa propriul lor sange, ci pe al „fratilor” lor „vrajmasi”. Asa a fost de cand lumea, dar viata staretului a coincis cu o perioada de istorie, in care aceasta deformare a sensului Evangheliei a atins o aploare exceptionala. „Oare aceasta e calea lui Hristos?”, spunea el cu tristete.>>(Viata si invataturile staretului Siluan Athonitul scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editia a II-a, Traducerea de pr.prof.dr.Ioan Ica, Editura DEISIS, Sibiu, pag.214).
Reply With Quote