Citat:
|
În prealabil postat de NiCcoleta
Ca tot e vorba de batic sau mai bine spus de acoperirea capului ,eu am observat ca in toate icoanele Maica Domnului are capul acoperit.De ce nu este una macar care face exceptie de la"regula"?De ce o fi purtat Imparateasa cerului si a pamantului,Doamne si Fecioara cea Dulce,Maica dulcelui Mantuitor intotdeauna capul acoperit????
|
ba exista in mod cert cel putzin una, pot sa te asigur, in care preasfanta are capul descoperit tocmai cand ingerul Arh. Gavriil vine de o inshtiintzeaza de marele Dar a lui Dumnezeu pentru oameni... Are capul descoperit, par negru shi aranjat un pic, nu foarte lung, cam pana la umeri, shi o bluza verzuie, nu se vede cat e de lunga fiindca nu e reprezentata toata, bluza cu maneci lungi nestranse la incheieturi astfel ca ii lasa desvelit un pic din antebratz, e noapte shi pe geam se vede steaua cu opt coltzuri stralucind iar Domnul mititel, infashetzel, se vede in Duhul Sfant, ea are mana dreapta la inima intr-un gest purtat de simtzire iar mana stanga deschisa ridicata ca shi cum s-ar apara de lumina puternica a Duhului dar in acelashi timp avand dragoste shi simtzire prin mana intinsa spre copil shi Duhul care invaluie ca nishte raze de apa shi soare de cateva culori dreapta ingerului care pare ingenunchiat shi shade vorbind inaintea Acesteia, Duhul intinzandu-se pana afara in departare pe acelashi gemuletz... deci o icoana exista in mod sigur... :) pot sa-tzi marturisesc fiindca am vazut-o cu ochii mei. :)