Dac-ar umbla goale ar fi mai puțin fățarnice și ispititoare... Și oricâte poziții atractive ar imita și oricâte mișcări feciorelnice ar afișa, ele nu pot ispiti și seduce decât pe cei ce s-au autoprogramat la trădarea fidelității cea înălțătoare de sine în loc să se programeze la trăirea tainelor sfinte, adică se ispitesc cu succces cei 'mari' și 'tari' la egoismul pătimaș și feroce al muncii libere care au soluțiile lor pentru orice se ivește căci ei știu să se bată, știu să se certe, știu să pledeze pentru o cauză, știu să știe cel mai bine... să ispitească... pe Dumnezeu.
Ceilalți le vor privi tot ca pe niște fetițe și mame și sore frumoase și curate adică exact ca pe niște iconițe pe sticlă, oricât de frumoase sau urâte ar fi, căci frumusețea cea ADEVĂRATĂ este a celor ce-L așteaptă clipă de clipă pe Hristos după Cuvântul: 'acolo unde doi sau trei se strâng în numele Meu acolo sunt și Eu cu ei'.
Deci spălați sticlele pe dinăuntru cu spălătorul de sticle și nu le înveliți în tot felul de broboade luxoase pentru a acoperii transparența... căci tot ce este ascuns va fi descoperit și peste tot ce este în întuneric va răsări Lumina.
Last edited by vsovivivi; 20.02.2013 at 09:47:55.
|