Domnule, Traditzie shi Mirean, degeaba polemizatzi ca se vede ca amandoi habar n-avetzi de istorie, poi daca va bazatzi argumentele pe studiul documentelor vremurilor in care se shtie foarte bine ce se intampla, ca in marea lor majoritate erau aservite stapanirilor, atunci mi-e clar ca nu putetzi decat sa aberatzi unul mai rau ca altul, sa-mi fie cu iertare ca nu vreau a va jigni sau a va ofensa ca se pare ca deja suntetzi shi jignitzi dar shi ofensatzi prea destul, dar am sa va trimit un mesaj corespunzator adica un mesaj scris pe o ciuperca: un uliu , un shoarece shi o broasca tzestoasa, tot asha precum a trimis Decebalus per Scorsese la Traianus per Columnus, shi precis ca o sa ma intrebatzi ce reprezinta, ca o sa zicetzi ca nu pricepetzi... dar am sa va traduc ca nu cumva sa intzelegetzi rau sau sa va ganditzi prea mult shi prea tare shi sa va imbolnavitzi de oftica ca dumneavoastra precis o sa zicetzi ca am scris asha: daca n-o sa avetzi aripi ca ulii sau n-o sa fitzi asha de mici ca shoriceii sau asha de tari la carapace ca broasca tzestoasa n-o sa avetzi scapare dinaintea Domnului Meu, dar nu este cum cititzi dumneavoastra ca tradus este asha:
decat sa statzi intr-un picior ca o ciuperca dintr-o padure arhaica certandu-va ca nishte ulii fiindca amandoi va datzi mari shoareci de biblioteca ce shi-au intarit cerbicia ca o broasca tzestoasa, e mult mai bine pentru voi amandoi sa gasitzi argumente potrivite sa-mi raspundetzi la o singura intrebare bineintzeles numerotata:
1) Cum putetzi dovedi ca Noe atunci cand s-au retras apele nu a ajuns cumva exact la muntzii Dobrogei shi a coborat insfarshit din corabie pe pamant dupa atatea zile furtuni pe ape? :)
|