Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Cronodendrologia este o metoda de datare foarte precisa, foarte simpla si cae permite datari ale vestigiilor omenesti de pana la cca 11.300 de ani vechime.
|
Nu ,nu e precisa
nici macar pentru copacii in viata pentru ca nu e lege sa creasca cate un inel pe an.Prin urmare cel mai vechi copac actual poate avea intre 3000 si 4500 de ani.Oamenii de stiinta stau langa el si nu pot afirma cu certitudine.Ce sa mai vorbim de copacii ingropati care sunt analizati de deja indoctrinatii cu darwinism (au auzit de milioane de ori pe timpul facultatii ca "evolutionismul e fapt")
E acceptabila analiza cu C14 strict in aceasta perioada[pana azi] cat a trait acest copac (+intervalele inferioare ale copacilor mai tineri de 4500 ani )caci se poate face un grafic REAL per inel de C14/C12
stiind anul (aproximativ) al fiecarui inel prin numarare. Asta da e stiinta.
Citat:
inele speciale (markeri) ne vor ajuta sa suprapunem cu precizie esantioanele a 2 copaci cu varste diferite: la copacul mai batran un anume marker va fi intotdeauna mai in exteriorul trunchiului decat la cel tanar.
|
Teoretic e foarte simplu . Numai ca in realitate nu e ca pe un joc pe calculator unde potrivesti puzzle-uri gata confectionate.Cine hotaraste care e markerul de ordin prim(un evolutionist biasat cumva?) ,de unde stii ca de-a lungul anilor in generatii diferite nu au fost aceleasi secvente repetate ?Sa nu-mi spui ca sunt ca amprentele digitale ,unice si irepetabile? Se poate potrivi markerul cu sevente de inel ale unui copac care a trait cu 1000 de ani mai devreme dar tu deduci ca e in continuarea imediata ,sau ,de exemplu un vulcan erupe la diferente de 500 de ani si apoi 800 de ani si creaza markeri si secvente consecutive identice dar tu crezi ca apartin aceleiasi generatii,etc. Nu e nevoie decat de niste cercetatori biasati carora le dai drumul in padure si te rezolva cu cateva mii de ani ,curat stiinta exacta coane Fanica!
Citat:
Cu multa truda, cronodendrologii au strans laolalta serii de copaci care dau un sir neintrerupt de inele de pana la 8.500 de ani vechime in America si 11.300 de ani, in Europa. Chiar si doar acest rezultat ar trebui sa fie fatal pentru adeptii Teoriei Pamantului Tanar, mai ales ca un eveniment planetar ca Potopul nu pare sa se fi inregistrat, dar asta nu e tot. Masurand continutul de C14 din copacii de vechime acum cunoscuta, putem afla cum a variat continutul de C14 din atmosfera din acea vreme (acum 11.000 de ani) si pana in prezent, apoi putem trasa curba acestuia in timp, si o putem extrapola pentru vechimi mai mari, de 20.000 sau chiar 40.000 de ani, astfel ca putem data cu C14 obiecte din acea perioada - asta inseamna calibrare, ca sa fie clar.
|
Peste varsta celui mai batran copac in viata C14 devine pseudo-stiinta caci incep EXTRAPOLARILE (adica INVENTIILE de date) cum bine recunosteai singur.Daca la cest copac se stiu anii si raportul C14/C12 in mod evident si se poate construi un grafic REAL,orice depaseste aceasta varsta devine pseudostiinta .
E posibil ca acest copac sa fie borna care desparte perioadele dinainte /dupa Potop .Daca e asa, atunci acest eveniment catastrofic e limita abrupta in care se termina graficul REAL C14/C12-dendrologie( dar care e" lin" si in coborare pana la Potop).Adica ce a fost inainte a fost din alt film si nu continua trendul lin ,desi evolutionistii asa ar vrea .De ce cred ca asa ar vrea, pentru ca ei EXTRAPOLEAZA exact in continuarea trendului lin.
Citat:
Mai sunt si alte metode prin care s-a facut calibrarea rezultatelor C14 iar eu am amintit de ele: straturile de "varve" din Suedia, ceva moluste in Japonia si depuneri calcaroase de genul stalacmitelor
|
Noi vorbeam de C14 care s-a dovedit varza apoi ai venit cu dendrologia valabila maxim 4500 de ani PE PROBE si 12000 (PE 'EXTRAPOLARI' :) evolutioniste) si acum aduci varvele ,molustele,etc, care
au exact aceleasi probleme ca si C14 :se presupune(se extrapoleaza, vorba unora) o conditie initiala imposibil de cunoscut,asta se cheama pseudo-stiinta.
Daca eu torn intr-un pahar apa si tu intri pe usa cand paharul era aproape plin si ridicam sticla ,deci erau ultimile picaturi care au cazut in pahar si te intreb de cand torn eu apa ,poti sa raspunzi stiintific? Desigur,calculezi picaturile pe care le-ai vazut curgand in pahar si intervalul dintre ele si deduci ca turnam apa de o luna si 3 zile.Bravo,felicitari! Tot asa "extrapoleaza" si oamenii de stiinta cu ce stiu sigur si cu ce presupun ca s-a intamplat ceea ce ei n-au vazut .