View Single Post
Vechi 21.02.2013, 15:41:17
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Inca mai avem parte si de duhovnici mari si de medici mari. Pe acestia trebuie sa-i cercetam. Asa nu se va mai ajunge ca cineva sa numeasca posedarea demonica nebunie si sa se creada ca prin administrarea unor medicamente se va vindeca, si vom putea scapa si de calificarea unei caderi (de ex cauzata de moartea cuiva drag) drept posedare demonica.
Parintele Paisie Aghioritul ne arata cum sa facem distinctia intre bolnavii psihic si persoanele demonizate.

"Parinte, cum ne putem da seama daca cineva este indracit, iar nu bolnav psihic?

De aceasta isi poate da seama si un medic simplu dar evlavios. Cei care au diavolul sar in sus atunci cand se apropie de ceva sfant. Astfel se vede clar ca au diavol. De le dai putina aghiazma sau daca ii insemnezi cu sfinte moaste, se impotrivesc deoarece diavolul este inghesuit inlauntrul lor. Iar cei ce sufera de boala psihica nu se impotrivesc deloc. Chiar daca porti cruce si te apropii de cei indraciti, acestia se nelinistesc si se tulbura.

Odata, la o priveghere in Sfantul Munte, niste Parinti mi-au spus ca le spune gandul cum ca un oarecare mirean ce se afla acolo are diavol. M-am asezat in strana alaturata si am lipit de el crucea mea, ce are o particica din Sfantul Lemn. A sarit in sus si s-a dus in alta parte. Cand a mai plecat din lumea care era in biserica, m-am dus iarasi langa el. A facut la fel. Atunci am inteles ca intr-adevar avea diavol."
Reply With Quote