Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Cât ești de milostiv, stăpâne!... Nesperat de mult ne-ai dăruit!
Cât de milostiv este stăpânul nostru cu noi, nevrednicii și păcătoșii...
|
Iata, exact modul
acesta de a ne trata, ne dauneaza noua, fiecaruia dintre noi...
Frate Cezare, de ce ma faci sa cred ca tu nu te prea grabesti sa ajungi la "dragoste"? E adevarat ca fratele Leonte, e un pic nedumerit si incurcat, dar nici noi nu-l ajutam sa se lumineze...
Citat:
În prealabil postat de leonte
Daca maine vi s-ar arata Hristos insusi, si v-ar da dezlegare de toate, sa va traiti viata asa cum vreti voi, mai mult de 2-3 ani nu va dau. Trei ani in care veti mai vorbi despre porunca iubirii de vrajmasi, si in care, putin cate putin, veti opta pentru egoism, pentru un romanism nationalist, in care natiunea e mai importanta decat omul, in care mai bine sa piara unul decat tot poporul. Singurul lucru care va leaga de Dumnezeu este frica de muncile cele vesnice.
|
E greu de inteles ce anume te face sa crezi asta. Ca si cum, vorba Lui,
directa, poate avea si alt caracter decat DE LEGE!!! Cumva a fost vreunul dintre apostoli, care sa nu faca ce le-a spus El? Ori, inainte ca Iisus sa fie rastignit, apostolii se indoiau de propriile lor reactii; ba chiar, la cina cea de taina, cand Mantuitorul a spus ca "Unul dintre voi ma va vinde", TOTI au fost inmarmuriti, (
vezi aici reactia tuturor apostolilor) fiindca simteau slabiciune si cadere in inimile lor. Ca sa nu mai spun ca se certau intre ei, erau vanitosi si orgoliosi, voiau functii si putere... Dupa Cuvantul de dincolo de moarte al Mantuitorului, nici unul dintre ei nu mai voiau decat sa ofere dragoste, iar prin dragoste (si nu prin frica) au primit aproape toti, moartea in chip extrem de crud. Daca pe tine, frate Leonte, te leaga de Dumnezeu frica de muncile vesnice mai mult decat dragostea, (ceea ce nu cred) atunci inseamna ca undeva ai injugat boii cu coarnele catre tine!... Iarta-ma ca o spun. Nu-mi plac polemicile de o buna bucata de vreme si nu am intrevenit de dragul de a contrazice pe cineva, ci pentru a ne fi unul altuia de bun folos duhovnicesc. Cred ca aceasta este ordinea: Credinta, Nadejdea si Dragostea. Maria Egipteanca mai intai a crezut (si s-a cutremurat de muncile cele vesnice), apoi a nadajduit (in marea mila a lui Dumnezeu), si-abia dupa aceea a cunoscut dragostea!... Dar pana la urma nici nu cred ca ordinea este foarte importanta, iar daca vrem sa dovedim totusi ceva, tot ce e mei bun de dovedit este buna-cuviinta. Certandu-ne, sau ironizandu-ne, numai dragoste nu mai propavaduim pe-aici!...