View Single Post
Vechi 21.02.2013, 20:09:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Alin,

De unde ai scos asta ca eu as fi zis despre calugari ca sunt prosti sau ignoranti?
Nu am afirmat niciodata asa ceva si nici nu puteam formula o asemenea aberatie cu caracter general.
Sigur ca exista printre calugari unii ignoranti, tot asa cum exista ignoranti intre medici, profesori, avocati etc.
Dar nu am zis niciodata ca toti calugarii ar fi ignoranti si nici macar ca majoritatea calugarilor ar fi asa.
Nu stiu de unde scoti aberatiile astea.
Prin parerea asupra indreptarului in cauza.

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si apropos de indreptarul acela.
Tu cum privesti faptul ca acolo e trecut ca pacat ceva de genul : "am stricat aerul la rugaciune sau in sfanta biserica sau acasa etc"?
Mai demult si eu am marturisit asemenea chestii la spovedanie si pe vremea aceea mergeam la spovedanie la unul din marii duhovnici ai acestei tari. Nu ii dau numele dar dau un indiciu: manastirea Antim. Stii ce mi-a zis parintele? Raspunsul lui a fost : " Asta nu e pacat.
Invata sa deosebesti ce e pacat de ce e neputinta omeneasca."
Si ca ala mai sunt multe asa. Nu mai dau exemple dar am dat exemplul asta ca sa se inteleaga la ce fel de "pacate" ma refer.
Sa inteleg ca ai o scuza, daca un calugar a pus o contra la alt calugar, mergi si tu pe mana celui care iti place mai mult. :)

Pai ce parere sa am, este poate nitel ridicol - daca tii neaparat, desi sa zicem mai degraba hilar prin gradul de acrivie dar in nici un caz nu cred ca tine in mod expres "de o neputinta omeneasca" pentru ca in general este un act voluntar si acolo unde sunt si alti oameni asta spune ceva despre modul in care te raportezi la ceilalti si asta poate fi pacat.
Nu e o crima e drept, dar ceva este.

Mai ai si altele?