View Single Post
Vechi 22.02.2013, 10:10:12
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Minunile cele mai 'mari'.

Păi mie, mi s-a întâmplat ceva foarte nasol, 2 prieteni foști colegi de clasă, de liceu, s-au spânzurat, din pricina beției, așa au socotit ei și așa au judecat ei că e mai bine pentru familiile lor căci se vedeau deja decăzuți rău de tot, și un altul, fost coleg de liceu, mai mare cu câțiva ani, care ajunsese cantor și era om de nădejde și cânta foarte frumos și cu multă credință și încredere, la fel, a căzut în patima beției și s-a aruncat în apă de râu ca să se înnece și așa a murit, dus ca frunza fragedă de smochin pe apa strâmbetei.

Ce minuni mai tragice ar putea să existe? Că dacă mă gândesc la smințișorenia mea care se erijează la a fi mare critic de artă... coolinară, ce să mai vorbim? Face fecioara asta niște minuni de mă ia cu amețeală când realizez cât mă păcălește toată ziua că cică eu am merite mari și nu Domnul, nu El ci EU.

Și mi-a zis ispititoarea asta că cică e sfântă curvia (aia ascunsă, aia din ochi și doar în minte și întru pofta cea bună a inimii), mi-a mai zis că cică e de dorit mândria fără jenă, cu tupeu și rezultânt din jonglerii și tot felul de socoteli și judecăți absurde și închipuiri și basme, și că cică viclenia minciunii măririi de sine, mi-a zis că ea e cea mai mare virtute dacă vrei să te afirmi ca să te realizezi în viață, și că pacea, ca să poți să te liniștești, cică ar fi folosirea cu succces a paravanulului, adică cică ești liber să înjuri și să urâști judecând și osândind și blestemând pe oricine însă după paravan, în TAINĂ... și eu ca credoolool o cred, că se arata foarte frumoasă smințișorenia asta și bună căci mă mituie și mă pune și pe mine pe scaun cu ea ca să mă cred și eu cel mai mare smințișor plin de merite foarte mari... și nu mai văd atunci că sunt hoț și rău și răzbunător și nedrept și sadic cu Dumnezeu... și cu aproapele, păcătuind cu limbochiulhul la greu, nu văd căci îmi dă așa niște aburi înalți și virtuoși mai ceva ca ăia care se ridică de la vărsăturile beției sau de la fumurile țigării, că îmi doresc 'să mă lovesc' ca să vin apțiguit de la câte o bibliotecă de mahala... și sunt exact așa ca aburii de la cafeaua cea mai neagră și cea mai naturală și cea mai turbească făcută pe nisip care cică îți face bine la inimă și la tensiune și e și atât de dulce și plăcută dacă o simți prin înghețată sau prăjituri și torturi... torturi din alea de cafea cu kko.

Deci iată că minuni mai mari încă n-am văzut... mă uit în goglindă și gata, asist la cea mai mare minune de pe gLume, grozăvia tuturor grozăviilor, de parcă aș fi deja ceva mucenic sau sfânt sau erou național, plin de talent cu carul, nu contează că-mi fac voile mele și propriile minterese, nu contează căci am privilegii și am fost și sunt alintat. Și când mai aud câte o voce că chiar așa e (că cică deja sunt sfânt dar și judecător drept și răzbunător înțelept), atunci e clar, musai vocile sunt de vină. Ups, Eroare! (clipul e dur!!!)

Last edited by vsovivivi; 22.02.2013 at 10:31:20.
Reply With Quote