View Single Post
Vechi 22.02.2013, 19:25:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Articolul sustine ca"toate au fost create bune"= o lume perfecta!
Insa stim ca nu mai este vorba de o lume perfecta,inca de la Caderea lui Adam.
Pai daca nu mai este aceasi Creatie(este alterata,schimbata),asta inseamna ca nu toate sunt in continuare bune,nu?

Nu reusesc sa te urmaresc. Inseamna ca dupa spusele tale nu ar mai fi nici biserica de azi buna, ca doar s-au schimbat toate, inlcusiv oamenii. Sau la ce te referi? Eu inteleg ca tot ce a last Dumnezeu pe lumea asta: plante, animale, hrana, toata lumea asta, este bun. Si omul este o facere buna a lui Dumnezeu, chiar daca acum este imperfect

Din mai multe puncte de vedere,articolul nu-mi pare concis,clar sau fara umbre;este plin de versete si nu-mi dau seama unde anume tinteste?!?
La oranduiala postului? La calugarii vegetarieni?

Ba mie mi se pare mai clar decat altele. Urmareste un fir si citeaza din scripturi, care sunt sursa originala. Eu inteleg ca se refera si la post (calugarii vegetarieni tot post inseamna) si la ceea ce spurca de fapt pe om. Nu mancarea este rea, indiferent ca manacam plante, sau legume, post sau frupt. Nu asta ne impiedica de la mantuire ci ceea ce spunem si facem, ceea ce este rau in sufletul nostru. Acolo este pacatul. Exact nu stiu ce l-a impins pe autor sa-l scrie. Poate faptul ca multi spun ca nu mananca aia sau ca este necurat, sau spurcat si tot ataca oamenii care mananca normal.

Si anume cum mancarea poate avea reverberatii asupra vietii noastre crestine,as putea sa dau un singur exemplu: un om credincios,pe care-l cunosc,traieste mai simplu-poate chiar saracacios pt altii;isi asigura cele necesare dintre cele mai de pe urma produse,fara a face lux iar cu banii economisiti face milostenie.
Multi dintre noi nu avem bani de milostenie pt ca toti se duc pe indulgentele personale :mancare buna,haine bune,accesorii,calatorii.
Toate pe principiul fals crestin ca toate ne sunt permise!
Nu cred ca se refera la ceea ce scrii tu la final. Poti manca saracacios si de dulce si sa faci milostenie. Ca mananci porc, vaca, sau vegetarian nu conteaza in primul rand. Conteaza ce esti in rest si ce faci in calitatea ta de crestin. Multi sustin ca numai cei begetarieni sau mairau, cei raw vegani sunt cei mai buni in fata lui Dumnezeu. Poate ca la asta face referire articolul.
Nu demult scria cineva (mai multi) aici despre stradania lui de a manca numai crud, sau mai nimic. Dar numai concentrare pe hrana...nu e bine.

Sigur ca nu trebuie sa ne lacomim, indiferent ce mancam, sau mai stiu. Sa traim si sa mancam normal, cu smerenie.
Tot ceea ce mancam este bun si lasat de Dumnezeu. Nu exista hrana rea, nu ne mantuim numai cu postul, sau cu anumite alimente.
Dar conteaza mai mult restul...

Si mai era si discutia cu Vechiul Testament. Ca multi se bazeaza inca pe el, cand de fapt Iisus a adus Noul Testament, noua lege. E ca si cum ne luam in viata de zi cu zi pe o lege care a fost abrogata, sau modificata si nu vrem sa luam in considerare legea noua care o inlocuieste pe cea veche.

Eu asa inteleg. Pe mine ma lamureste in unele lucruri...