View Single Post
Vechi 22.02.2013, 23:49:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CiprianTm Vezi mesajul
Doamne Ajuta!
Am tot auzit urmatoarea expresie : eu am evlavie la cutare sfant, sau el avea evlavie la cutare sfant; ce inseamna asta? :)
Ii respectam si ii iubim pe sfinti, ca pe colaboratori ai lui Dumnezeu si exemple de urmat. Dar exista mii si mii de sfinti. Nu putem cunoaste nici macar in linii mari viata tuturor, necum sa avem pietate (gr. evlavie) fata de toti la fel. Avem fata de unul sau fata de cativa, de care ne-am apropiat mai mult, cu care avem o legatura personala, care ne-au inspirat si ne-au ajutat, pe noi, pe apropiatii nostri ori pe alti oameni asemenea noua. Poate fi un sfant al carui nume il purtam, poate fi un altul cu viata caruia s-a intamplat sa ne intersectam, poate fi un sfant vestit fiindca se ocupa de anumite probleme.

Spre exemplu, eu am o pietate speciala fata de Sf Pantelimon. El a fost laic, ca si mine, a fost medic asa cum sunt eu. Cu Sf Pantelimon as vrea sa seman in mod deosebit si lui ma rog adesea, mai ales la rugaciunea de dimineata, inainte de lucru. Il rog sa priveasca la bolnavii mei si sa isi continue lucrarea lui.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote