View Single Post
Vechi 23.02.2013, 01:58:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de rainrainbow Vezi mesajul
nu mai tin minte exact citatul din carte,poti sa cauti.cred ca era altul cuvantul.nici nu mai stiu.
stiu ca nu trebuie topite
Iata citatul din carte, la care te referi:

Pelerinul rus, pagina 55:
Taranul a adunat de pe camp, de prin curti si din gropile de gunoaie, un brat de felurite oase putrede - de animale si de pasari de tot felul - , pe care le-a spalat si le-a tocat marunt cu o piatra si le-a pus intr-un cazan mare. A acoperit cazanul cu un capac gaurit, apoi l-a rasturnat peste o oala bagata in pamant, iar partea de sus a cazanului a lipit-o cu un strat gros de lut, si inconjurandu-l cu o gramada de lemne, le-a dat foc si ele au ars asa mai bine de 24 ore.

A doua zi a scos din pamant oala in care cursese prin gaurile din cazan cam o jumatate de kilogram de lichid gros, rosiatic, unsuros si puternic mirositor, ca de carne vie, cruda; oasele erau albe, curate, stravezii, parca erau de sidef sau de margaritar.

Cu alifia aceea mi-a frictionat puternic picioarele de cinci ori pe zi. Si ce credeti? Peste doua zile am simtit ca pot misca degetele. A treia zi putem indoi si dezdoi picioarele, iar a cincea zi m-am ridicat pe picioare si m-am plimbat, sprijinindu-ma intr-un bat, prin curte, intr-un cuvant, peste o saptamana picioarele mele s-au intarit definitiv ca si mai-nainte.

I-am multumit pentru aceasta lui Dumnezeu si ma gandeam in sinea mea: Ce intelepciune dumnezeiasca se afla in fapturi! Niste oase uscate, putrede, prefacute aproape cu totul in pamant contin o astfel de putere datatoare de viata. Aceasta este o arvuna a viitoarei invieri a trupurilor.

Last edited by Miha-anca; 23.02.2013 at 02:51:40.
Reply With Quote