23.02.2013, 01:58:20
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de rainrainbow
nu mai tin minte exact citatul din carte,poti sa cauti.cred ca era altul cuvantul.nici nu mai stiu.
stiu ca nu trebuie topite
|
Iata citatul din carte, la care te referi:
Pelerinul rus, pagina 55:
Taranul a adunat de pe camp, de prin curti si din gropile de gunoaie, un brat de felurite oase putrede - de animale si de pasari de tot felul - , pe care le-a spalat si le-a tocat marunt cu o piatra si le-a pus intr-un cazan mare. A acoperit cazanul cu un capac gaurit, apoi l-a rasturnat peste o oala bagata in pamant, iar partea de sus a cazanului a lipit-o cu un strat gros de lut, si inconjurandu-l cu o gramada de lemne, le-a dat foc si ele au ars asa mai bine de 24 ore.
A doua zi a scos din pamant oala in care cursese prin gaurile din cazan cam o jumatate de kilogram de lichid gros, rosiatic, unsuros si puternic mirositor, ca de carne vie, cruda; oasele erau albe, curate, stravezii, parca erau de sidef sau de margaritar.
Cu alifia aceea mi-a frictionat puternic picioarele de cinci ori pe zi. Si ce credeti? Peste doua zile am simtit ca pot misca degetele. A treia zi putem indoi si dezdoi picioarele, iar a cincea zi m-am ridicat pe picioare si m-am plimbat, sprijinindu-ma intr-un bat, prin curte, intr-un cuvant, peste o saptamana picioarele mele s-au intarit definitiv ca si mai-nainte.
I-am multumit pentru aceasta lui Dumnezeu si ma gandeam in sinea mea: Ce intelepciune dumnezeiasca se afla in fapturi! Niste oase uscate, putrede, prefacute aproape cu totul in pamant contin o astfel de putere datatoare de viata. Aceasta este o arvuna a viitoarei invieri a trupurilor.
Last edited by Miha-anca; 23.02.2013 at 02:51:40.
|