Din Evanghelia de azi :
Ev. Luca 18, 2-8:
"Zis-a Domnul pilda aceasta: într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea și de om nu se rușina. Era însă în cetatea aceea și o văduvă care venea la el și-i zicea: fă-mi dreptate față de pârâșul meu. Și n-a voit multă vreme; dar pe urmă a zis în sine: deși de Dumnezeu nu mă tem și de om nu mă rușinez, totuși, pentru că văduva aceasta îmi face supărare, îi voi face dreptate, ca să nu să nu mă supere venind mereu la mine. Așadar a zis Domnul: auziți ce grăiește judecătorul cel nedrept? Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către Dânsul ziua și noaptea? Va întârzia El, oare, a-i ajuta? Adevărat vă spun vouă că în curând le va face dreptate."
Sa avem nadejde in judecatile si dreptatea lui Dumnezeu , sa nu deznadajduim atunci cand rugaciunea si cererea noastra nu a fost implinita imediat . Spun asta , pentru ca de multe ori am citit aici pe forum despre nedreptatea lui Dumnezeu si caderea multora in deznadejde .
Tristetea noastra , venite de neamplinirea unor dorinte personale , poate de multe ori justificata , s-a dovedit in multe cazuri salvatoare in cele din urma , apoi , judecatile noastre sunt de multe ori atat de departe de judecatile lui Dumnezeu , incat numai prin luminarea Lui ne dam seama de aceasta , plus ca nerabdarea , lipsa rabdarii noastre este o caracreristica a omului "modern" si nu numai . . . !