View Single Post
Vechi 24.02.2013, 20:36:33
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de leonte Vezi mesajul

Īn prealabil postat de Crestin_Simona
Asa, si? Sa-ti ridicam si tie statuie?
Daca ar ajuta in redobandirea harului, nu m-as opune nici ironiei, nici statuiei. Dar pentru ca sunt convins ca nu ajuta, v-as sugera sa mai cititi ceva din scrierile cuviosului Arsenie. Din cate imi amintesc eu am dat un citat.
Citat:
Īn prealabil postat de leonte
Daca iti este familiara Cararea Imparatiei, atunci ar trebui sa observi ca nu spun altceva decat ceea ce Arsenie de la Prislop a spus acolo.

<< cand nu mai era o primejdie a marturisi crestinismul pe fata, s-a intamplat ca si dragostea de Dumnezeu si grija de suflet pana la asa masura racisera, incat au inceput a se lua dupa un ratacit Arie...>>

Iata unde duce relaxarea, superficialitatea, formalismul... adica metehnele zilelor noastre din obstea ortodoxa.
cum vi se pare?
Trebuie sa recunosc ca nu este chiar ironie, in mod propriu zis. Ci tristete. Foarta multa tristete!
Metehne au fost de cand lumea si nu le poti opri. Sfintenia sta la masa cu hadosenia si pacatul. Dar asta este viata. Am sa-ti spun un ,,secret" formulat intr-o intrebare: de unde ar sti frumosul ca-i frumos daca n-ar fi uratul? - bineanteles a nu se interpreta ca pacatul/relaxarea/superficialitatea/formalismul ar avea valoare...dar prin ingaduinta, acestea fac din oameni ca tine poate sfinti!
Deci nu darama ceea ce ai construit vorbind impotriva propriului tau aparator (...)!

Cred ca te intristeaza racirea dragostei fata de Dumnezeu. Dar nu crezi ca pe Dumnezeu Il doare si mai mult?
Si in afara rugaciunilor si a exemplului personal si al misionarismului laic - vb de noi - ce mai putem face?
Reply With Quote