De la Dumnezeu la om sau invers?
Primul lucru care vreau sa il zic din start, e ca mass-media e un cancer al societatii, o barfa industrializata, o entitate contemporana care este apogeul vicleniei umane. Se hraneste din viciile si nefericirea oamenilor si a transformat exprimarea libera intr-un haos controlat.
Am facut introducerea asta ca sa imi evidentiez scepticismul fata de orice informatie care vine din aceasta zona.
Insa, ca sa fiu la subiect, trebuie sa spun ca sunt dezamagit in anumite privinte de modul in care trateaza Biserica anumite nevoi religioase ale credinciosului.
Multa lume se plange de taxele bisericii si in special de costurile pentru inmormantari. Iubesc ortodoxia insa a nu lua in seama aceste defecte de aplicare a cultului inseamna a fi ignorant. Dumnezeu m-a ferit sa fiu nevoit sa organizez o inmormantare, insa de putinele ori cand am participat personal au ajuns la urechile mele multe lucruri deranjante.
Stiu ca de multe ori sunt exagerari si rele intentii din partea oamenilor care cauta motiv de barfa si scandal, insa parca pe zi ce trece BOR are o imagine tot mai proasta. Oare nu avem si noi partea noastra de vina? Incepand de la reprezentantii Bisericii si pana la credinciosul de rand...?
Toate cele bune!