View Single Post
Vechi 25.02.2013, 23:15:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Foarte corect , Catalin , dar Dumnezeu daca voieste mantuieste si pe un eschimos , precum poate trimite in iad si un patriarh ortodox , caci judecatile Lui sunt deasupra judecatilor noastre , si te rog sa nu uiti ca Dumnezeu este extrem de imprevizibil , si asta o spun Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe .
Pana la urma mandria asta a mantuirii noastre Ortodoxe , poate sa ne devina intr un final osanda, si nici nu mai da bine la "public" caci deja se bat rau campii pe aceasi tema !
Deci ,eu zic sa ne purtam fiecare de grija spre mantuirea noastra in Biserica in care am fost Botezati , caci daca erai acum un Catalin catolic , nascut catolic , din parinti catolici , aveai alta atitudine , si inca un aspect , atentie la Slava Desarta !
Te rog sa observi ca mesajul la care ai raspuns nu are vreun cuvant al meu, sunt citate din Fer. Augustin, practic nu mesajul meu l-ai comentat, ci acele citate. Imagineaza-ti ca ai fi scris acest mesaj fara sa fi dat eu acele citate, ci te-ai fi adresat autorului in locul numelui meu. Sau Sf. Ciprian, sf. Igantie sau oricare alt sfant.
Ai dat si tu de mai multe ori citatul din sfantul Igantie Briancianinov, citeste atent ce scrie in el.
Noi cunoastem doar ce ni s-a revelat. De aceea marturisim Sfanta Treime si nu mai multe sau mai putin Persoane. De unde stim aceasta? Din ceea ce ni s-a revelat. Si conditiile mantuirii tot Domnul ni le-a revelat. Cu ce il ajuta cineva pe un eterodox ca il minte ca si religia lui e buna si e la fel ca un ortodox? E aceasta dragoste daca ii spune cineva ca nu trebuie sa vina in Biserica, se mantuieste si el? Si cum sfintii ne spun ca nu e asa inseamna ca il pacaleste si face voia altcuiva.
Daca se naste cineva intr-o familie de atei trebuie sa ramana ateu pentru ca asa s-a nascut? La fel daca era hindus, catolic, etc. Fiecare om e dator si trebuie sa Il caute pe Dumnezeu, nu sa faca ce fac cei din jurul lui si sa nu-si foloseasca si ratiunea. Cati crestini erau la inceput? Iisus si cativa Apostoli, apoi cativa iudei si tot asa. Cum au devenit crestini restul? Au spus ca ei s-au nascut in religia romana au greaca si daca asa s-au nascut nu mai trebuie sa faca nimic? Toti au fost alta religie si apoi s-au convertit (poate afara de iudei). Noi de ce suntem azi o tara ortodoxa? Dacii aveau o alta religie. Pentru ca stramosii nostri s-au convertit la crestinism si nu au spus ca asa s-au nascut in religia pagana si asa trebuie sa ramana.

Chiar eu am dat singurele doua exemple cunoscute de pagani care au fost trecuti in Rai la rugaciunea a doi sfinti, acestea sunt exceptiile. Scrisoarea Sfantului Igantie Briancianinov, cred ca o stii: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/
"Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mântuire, fiind în comuniune cu diavolul si cu pieirea lui. "
Reply With Quote