Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 26.02.2013, 03:48:09
Nastya
Guest

Implicit Românii nu au dorit comunismul???

Cand eram copil am auzit de multe ori vorbele: dupa 30 decembrie 1947, „legionarii au schimbat camasa verde (de legionar) pe camasa rosie (de comunist).” [Acum am si confirmarea. Va dau mai jos fragmente dintr-un text din „Revista Historia.ro”]

N-am stiut ce sa cred atunci. Eram copil. Mai tarziu nu m-a interesat nici sa-i apar pe legionari nici sa-i critic. Pentru mine un om care ucide, nu mai e om. Si legionarii au ucis oameni. Si comunistii au ucis oameni. N-am fost de acord niciodata cu razboiul. Spunea cineva (cred ca intr-un film) ca razboiul e mai rau ca Iadul: pentru ca in razboi mor si oameni nevinovati.

Nu stiu multe despre Ana Pauker (Ana Pauker a fost exclusa din Partidul Muncitoresc Român in anul 1952) si raul pe care l-a facut României si românilor. Dar stiu ca românii, in marea lor majoritate sau cei mai multi dintre ei, au vrut comunismul. Acum sa nu ne dam dupa visini si sa aruncam tot raul pe evrei sau chiar pe comunistii de atunci [inainte de 30 decembrie 1947; se pare ca in 1945 (la primele „alegeri democratice”) erau cam 900 de comunisti in România]. E foarte usor sa zici: de vina e cutare, sau cutare sau.... Numai la noi insine nu ne uitam, cand e vorba de greseli, compromisuri, nimicnicie. La laude...piua intai.

Daca românii n-ar fi vrut comunism??? Daca dupa 45 de ani de comunism (impus de oricine numai de români NU) la primele alegeri libere dupa Revolutia din decembrie 1989, pe 20 mai 1990, in Duminica Orbului, Ion Iliescu comunist, castiga fotoliul prezidential cu 85,7%, la o prezenta la vot de 86,19%, cum mai e cu comunismul impus de evrei si Ana Pauker?

Dar acum, dupa 23 de ani de libertate (castigata cu sangele varsat al unor oameni nevinovati – in mare parte tineri care aveau dreptul sa traiasca) de ce plang românii dupa comunismul pierdut? Cati oameni nu spun ca era mai bine inainte? Ca terminai facultatea si aveai o repartitie; ca puteai sa ai o casa(fals: nu oricine putea sa primeasca o casa de la statul comunist)... ca ....

Sa fim maturi si sa nu aruncam cu vorbele. Sa ne recunoastem limitele si sa incercam sa fim buni, cinstiti, omenosi, toleranti, si... daca nu ne-am schimbat optiunile, sa incercam sa devenim crestini. Cu ură, si anateme, si blesteme si intoleranta si antisemitism, si rasism si sovinism cu idei extremiste (de-a stanga sau de-a dreapta)...nu suntem decat ceea ce vedem pe la stiri, pe la mitinguri, pe la TV, pe la pomeni, pe la chermeze etc.
Reply With Quote