View Single Post
Vechi 26.02.2013, 13:05:01
rainrainbow rainrainbow is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Esti minunata... dar nu am reusit sa citesc mai departe.
Uite o tema de cugetare, te rog sa nu te grabesti sa raspunzi.
Cum faci un om care crede ca detine adevarul, sa se indoiasca de ceea ce crede ca este adevarul?
minunat e Dumnezeu
dar eu cred ca ai citit tot si nu recunosti :))
asta e intrebarea adresata mie personal asa pe ocolite si vorbind la general?imi pare rau daca deranjeaza faptul ca spun pe fata
eu nu detin adevarul daca spre asta bati,Dumnezeu este singurul care detine adevarul eu doar culeg firmiturile din invataturile sfintilor parinti,doar franturi.daca lumea ar accepta,ar trai in adevar si ar preda adevarul,am putea sa privim in ansamblu fara valul asta de ceatza(ispitire) care ne acopera.poate ca am fost si noi crestinii orbi si manipulati o vreme,dar dorindu ne o imbunatatire am ajuns sa cautam adevarul si fara prea multe eforturi,cu putin ajutor divin ni s a descoperit noua.nu poti sa spui ca dupa ce vezi,ce simti si ce traiesti sa nu crezi ca asta e adevarul.sa traiesti in minciuna nu numai ca e vatamator,dar e si o vesnica nemultumire de sine.tocmai ca te consideri ca apartinand doar de tot ce e pamantesc si astfel te limitezi.adevarul e ca fiinta noastra e nelimitata si are f. mult potential,chiar peste masura(diferit de limitele pe care tu le accepti),chiar peste fire,ceea ce e de fapt normal.asa ca exemplu cum iti explici ca detinutii politici rezistau la tot ce corpul omenesc in mod normal(ceea ce credem noi ca e normal) nu ar fi rezistat si chiar pt asta ii uimeau si ii ingrozeau pe calaii lor.cum iti explici puterea lui Iisus cand a carat crucea atata drum si mai ales dupa atatea biciuiri?crucea aia avea 150 kg si nici macar un om sanatos trupeste nu ar fi putut s o care macar 2 metri.s au facut teste,am vazut documentar.dar sa nu insist pe asta.
omul care traieste si se complace in minciuna uraste adevarul cum noaptea este separata de intuneric.deci nu poti iesi la lumina daca traiesti in intuneric si ii vrei si pe ceilalti in intuneric pt ca nu poti sa suporti mangaierea si dulceata luminii de care ceilalti se bucura.daca ai stii cat de dens e intunericul lumii de dincolo,atat de dens ca poti sa l simti material,ca si cum ai inota in el.atunci ai zice ca bezna pamanteasca e putin spus.numai pe omul slab de caracter si inconstient poti sa l pacalesti prin manipulare,dar pe omul cat de cat istet si mai ales intuitiv nu poti.nu poti sa spui ca minciuna n are picioare scurte,nu poti sa spui ca o minciuna poate rezista mai bine de 2000 de ani.daca nu ti place adevarul de ce l provoci si te confrunti cu el,ca oricum nu poti sa l elimini,nu merita osteneala. care dictator care a trait in minciuna a avut sfarsit bun si care si a mentinut minciuna?vezi?minciuna se erodeaza,cand adevarul infloreste.de ce te apasa constiinta si te simti ingreunat?tocmai pt ca nu traiesti in adevar.sa stii ca prin adevar dispare si frica de cei care promoveaza minciuna.am si eu o intrebare pt tine:
nu ti e frica de intuneric?cum ar fi sa traiesti in intuneric o vesnicie?(asta la propriu) :)

Last edited by rainrainbow; 26.02.2013 at 15:26:51. Motiv: modificare
Reply With Quote