View Single Post
Vechi 26.02.2013, 14:06:14
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rainrainbow Vezi mesajul
Dumnezeu este singurul fara de pacat.tu te pleci in fata diavolilor.
smerenia este umilinta,batjocura acceptata venita de la altii,toate bataile si scuiparile primite de bunavoie si chiar mutilarile(vezi la mucenici)asa cum le a primit Iisus in toata viata Lui si mai ales in drumul crucii pt iubire de oameni si cu toate astea ea aduce linistea sufleteasca si vindeca ranile pt ca sunt primite din dragoste.smerenia este slabirea trupului cu posturile aspre.cand tii post te simti ca un fulg,mai usor de infranat,mai plin de viata,mai echilibrat.cand mananci ce poftesti si ce e nesanatos,te simti greu si ai o stare generala proasta.cu cat e mai nasoala si mai putina mancarea cu atat te simti mai bine si mai eliberat sufleteste.chiar si painea pare o prajitura mai buna si mai sanatoasa decat adevaratele prajituri.postul inseamna sanatate,viata mai lunga.
mandria iti ia toata energia te arunca in deznadejde si inevitabil te aduce in pragul sinuciderii.pt ca oamenii nu si recunosc patimile(sa zicem alcoolul) si refuza ajutor din cauza mandriei.
da!e o minune cand un pacatos se pocaieste,dar nu carteste.
Cu adevărat mi-ai răspuns frumos și înțelept, dar te rog să mă ajuți să pricep cum e aia batjocură acceptată căci dacă accept și mă învoiesc nu înseamnă oare că fac pact cu necuratul ca să mă batjocuresc și eu împreună cu el?.. zici ca Iisus, și spui că El este fără de păcat, păi da, este și acum fără de păcat căci niciodată nu a acceptat și nu s-a învoit cu el. Apoi vorbești de un post aspru, un post negru, un post incorupt și fără compromisuri, un post radical, care scoate răbdăcina patrată sau cubică din tine, foarte bine, dar de ce nu vorbești deloc despre ținerea lui în taină și pentru căință, ca să rezulte o curățire prin rugăciune în vederea pocăinței întru Împărăție? De ce-l amintești ca să te lauzi cu el... și nu că l-ai ține tu ci alții?

Și la urmă mă mir tare de scrierea ta căci se pare că tu chiar știi foarte bine lucruri Duhovnicești dar nu știu cum se face că nu vrei să scrii corect deși sunt sigur că știi foarte bine să scrii mai bine ca un grămătic? Ți-e lene oare să apeși +shift+ când începi propozițiile? Nu-i bai, căci și aici ai dreptate, fondul contează mai mult decât forma, căci o formă fără fond e ca o faptă bună fără dragoste și fără ascultare, care nu face bine decât gLumii.

Deci îți mulțumesc că mi-ai dat atenție cu atâta înțelepciune.

Dar să știi că eu nu mă plec decât sfintei cruci și slavei lui Dumnezeu... firește, în oricine și în orice aș întâlni-o pe Ea, dar nu ca să fiu văzut de oameni. Ca să fiu văzut mă plec șefilor ca să nu mă dea afară și să mor de foame, lucru pentru care mă rog Domnului să mă ierte, dar nu celor care neagă proorociile și sfinții prooroci. (probabil că tu n-ai văzut ghilimelele puse la cuvântul 'minune')

Dar să vă mai spun o minune și mai 'mare':

Lăcomuțului i-ai înflorit țarina și acum e plin de averesuri și de basme foarte drăguțe... și dacă tot a venit primăvara, vrea mereu să se laude și să le revadă cât sunt de frumoase și cruduțe însă nu știe să privească și să vorbească frumos cu publicool, deci are emoții sinucigașe. Aproape că mi se face iar milă de lăcomaș, și de tristețea lui cea mare, tristețea aia supărată și morocănoasă, tristețea aia respingătoare și neputincioasă, vicleană și ironică, tristețea eroului neîncoronat și căzut victimă din pricina campaniei de dezinformare și decredibilizare și iată că nu mai este acum nici grozav și nici nu mai are cum să se felicite singur că toată țarina îi este înflorită atât de frumos. Nu e trist?

Ale cui vor fi oare toate dacă azi se bucură superstițios de tristețea cea fatalistă?

Iar vine și pune fariseul cel viclean și fățarnic mâna pe ele?

Afară de ghiocei și de trandafir parcă toate florile sunt zadarnice inclusiv crinii înfloriți ai câmpului căci omul rău și necredincios a stricat modelul pildei și nu se pocăiește și abea așteaptă să iasă de după paravanul după care înjură și blesteamă din pismă ca iar să dea lecții arătându-se grozav și păcălind mereu că cică ba el a avut dreptate din moment ce iar i-a înflorit toată țarina cu toate soiurile de flori. Păi de unde să ai dreptate dacă nu ți-a dat nimeni și tu nu ai viață dreaptă ci ești neghină care negi mereu? De unde? De la plecăciunile făcute înaintea scamatorilor păcălici ajunși celebri?

Iartă-mă că ți-am făcut capul mare cu atâtea întrebări...

Ai dreptate mă plec numai lui mie însumi... și asta e cel mai rău, fiindcă sunt păcătos și mă cred și smințișor pe deasupra care se felicită mereu exact ca fariseul că cică el nu e vameș și nici animal ca gorila care-și bate pieptul în văzul tuturor. Deci vezi e vorba de un fel de discriminare și exclusivism dar nu față de păcat și mândrie ci față de cei mici și umili căci le-ai acceptat și vrei să-și pună și alții nădejdea în tine de parcă tu vei fi bucuria gLumii. Iar ea ce să facă, te va batjocurii și va râde căci ai ajuns mai mare..rău ca ea.

Te rog nu mă pârâ și nu mă osândi ci mă iartă.

Last edited by vsovivivi; 26.02.2013 at 14:47:19.
Reply With Quote