Subiect: Ce e iertarea?
View Single Post
Vechi 26.02.2013, 14:43:04
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit “Nu te voi ierta pana cand nu iti vei cere scuze”

"Un alt mit este acela ca iertarea nu este posibila decat in cazul in care ne este ceruta. Dar nu e asa. Noi nu iertam de dragul celeilalte persoane – iertam pentru binele nostru, pentru a ne vindeca noi insine.

Ce reprezinta o ofensa? Este acea stare de antipatie fata de persoana care m-a ranit. Si acest sentiment traieste literalmente, fizic, in interiorul meu. In minte sau in inima – nu conteaza. Principalul fapt este ca port acest sentiment in interiorul meu.

Iertarea nu e conditionata de recunoasterea greselii de catre persoana care m-a ranit, nici de dorinta sa de a fi iertata. Iertarea depinde de mine, daca eu doresc sa port in continuare aceasta amaraciune in inima mea. Mai mult decat atat, aceasta aversiune nu este a sa, ci este ceva din mine; este furia, ura sau respingerea mea indreptata catre acea persoana.

Pentru inima si pentru sufletul meu, aceasta furie fata de celalalt este o povara grea. Atunci cand o persoana este incapabila sa ierte, practic se auto-distruge. Oamenii pot purta aceste resentimente ani si ani, crezand ca astfel sunt pedepsiti cei care le-au gresit, dar, in realitate, aceste resentimente sunt o arma indreptata impotriva lor insisi."
Reply With Quote