View Single Post
Vechi 27.02.2013, 17:24:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roboam Vezi mesajul
Nu mai cautati, in Sfanta Scriptura, cazuri de botez a pruncilor sau copilasilor. Nu veti gasi. Nu aveti cum. Botezul crestin (scripturistic) este legat de credinta celui care se boteaza.
Daca adventistii de ziua a saptea sunt convinsi ca un prunc se opune lucrarii lui Dumnezeu, ca fiinta lui nu este deschisa pentru salasluirea lui Hristos in ea, este problema lor.

Daca adventistii de ziua a saptea contesta putinta copiilor de a se impartasi de Hristos, pe baza credintei celor apropiati lor, asa cum o arata faptul biblic al impartasirii unor adulti de darurile lui Hristos prin credinta acelora,iarasi e problema lor, nu a noastra.

Daca adventistii de ziua a saptea sunt ferm convinsi ca in "casa" acelor oameni din relatarile biblice nu puteau exista si copii, e doar convingerea lor, nu o certitudine. Chiar si adventistul stie din relatarile Sf. Irineu dar si a altora ca in sec.II se botezau pruncii, odata cu "casa", deci eu prefer sa cred in crestinii aceia, mai apropiati de Hristos, decat in cei rasariti prin sec.XIX.

Daca adventistii de ziua a saptea considera ca doar botezul lor e valid, cum spunea patrunjeluldigital, sa le fie de bine, nu-i invidiez deloc. Din partea mea pot sa se considere unicii crestini din lume.

Last edited by ioanna; 27.02.2013 at 18:19:46.
Reply With Quote