View Single Post
Vechi 27.02.2013, 21:00:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !
Cristi, eu nu am stiut pana acum ca tu gandesti asa, doar aceste lucruri s-au discutat de multe ori pe forum. Zeci de mesaje de genul asta am vazut pe forum, vadind intelegerea gresita ca doar trairea conteaza. Tocmai acestea sunt conceptiile care le aduce ecumensimul, subminarea dreptei credinte, a dogmei, si punerea pe primul plan doar a unei trairi pietiste de sorginte protestanta. Nu exista traire crestina fara invatatura cea dreapta ortodoxa si fara Biserica si Sfintele Taine. Omul simplu de la tara are smerenia sa creada tot ce invata Biserica, chiar daca el nu stie prea multe nu crede ca el stie mai multe decat sfintii nici prin cap nu i-ar trece asta. De aceea unii sfinti sau duhovnici, chiar daca au mai avut o greseala au facut-o nestiind care e adevarul in acea privinta, nu s-au impotrivit adevarului. Nestiinta tine doar pana la aflarea adevarului si impotrivirea la acceptarea lui.
Ghinion pentru unii si binefacere pentru cei care isi doresc adevarul a fost faptul ca inventandu-se internetul fiecare putea afla informatiile pe care le doreste, deci si invatatura ortodoxa. Eu am cautat aceste adevaruri, doream sa aflu ce este cu catolicii sau alte culte, adevarul ortodox. Imi doream sa aflu ce crede ortodoxia din scrisoarea Sfantului Igantie Briancianinov, a fost o mare bucurie cand le-am aflat. Acestea sunt invataturile ortodoxe si pe ele le credem, unde sunt alte invataturi? Ca eu nu am vazut pana acum de cand sunt pe forum decat niste mesaje cu cugetari personale si eventual 2-3 citate din Sfanta Scriptura care nu aveau vreo legatura. Dar si trairea unde este, pentru ca eu vad ca cei ce au comentarii ironice si ataca sunt unii din cei care au astfel de conceptii, intelegerea si dragostea e spusa doar in vorbe, nu si fapte.
Nu e mai buna dreapta credinta si intelegerea, macar mesaje tolerante decat ironice si rautacioase? De ce ar fi acesta un lucru rau?
Reply With Quote