View Single Post
Vechi 27.02.2013, 22:48:09
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.
Nu am scris ce am scris pentru ca a fost atacata 100% pe nedrept, ci pentru ca am simtit ceva mai rau decat o dorinta de indreptare a unei greseli citind mesajele lor.
Eu nu ma amestec in razboiul asta, chiar si cand i-am spus lui Mihnea ca e eretic am facut-o in gluma, nu e treaba mea sa-i judec pe oameni.
E adevarat ca si eu uneori am fost deranjat de mesajele voastre, nu pentru ca nu ar fi corecte ci pentru ca nu era locul lor acolo. Consider ca pana si citatele din Sfintii Parinti trebuiesc potrivite cu topicul si cu directia pe care o ia conversatia, e deranjant sa vezi ca fiecare discutie aluneca pe o panta in care unora li se aminteste mereu ca sunt eretici chiar si daca discutam despre vreme.
Pe de alta parte eu prefer ultracorectitudinea asta a ta si a celorlalti unei alte atitudini in care unii se arata deranjati pentru ca nu-s lasati singuri sa brodeze pe marginea ortodoxiei. E foarte bine ca se loveste in statuile pe care teologi mai mici sau mai mari vor sa si le ridice singuri, unii calcand pe urmele lui Origen iar altii crezand ca-s cu mult deasupra vremurilor in care traiau Sfintii Parinti.Acestia din urma sunt luati in seama in masura in care reusesc sa-si impuna autoritatea in cadrul Bisericii, si atunci ii ataca pe cei care tin mai mult la parerea "prostului de la oi " decat la "margaritarele" lor.
Reply With Quote