Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut
Mai demult o amica imi spunea ca a citit cartea Minunile creatiei si mi-a dat exemplul tantarului , care are 7 cutite si este ca un bun chirurg, a fost interesant. Eu nu suport mustele, tantarii, si puricii, si ma intreb de ce a facut Dumnezeu insectele astea? sa chinuie oamenii? pur si simplu nu-mi dau seama care e rolul lor...poate ma lamureste cineva :D
|
O sa redau o povestioara pe care nu stiu daca am retinut-o intocmai, dar esentalul zic eu ca l-am retinut. Se spune ca era un ostenitor al lui Dumnezeu care nu pricepea deloc de ce au fost lasate mustele pe lume. Le ura pur si simplu... Erau sacaitoare nu numai pentru om, dar si pentru bietele animale care nu mai stiau cum sa se apere de intepaturile lor. Dar odata a venit mare prigoana, iar el a trebuit sa fuga din calea unor talhari care il cautau sa-l omoare. Zile in sir a stat fugar si cu talharii pe urme, si nici el nu-si explica cum reusise pana atunci de nu apucase sa-l prinda. Odata, ostenit de atata haituiala si panda, a adormit intr-un luminis, dar la un moment dat o musca i s-a asezat pe fata si l-a intepat asa de rau ca a sarit ca ars din somn. Si chiar atunci a observat ca talharii erau pe cale sa-l gaseasca, iar daca nu l-ar fi trezit musca aceea, el chiar ar fi fost prins si omorat. Furisandu-se din nou din calea talharilor, a dat slava lui Dumnezeu si si-a cerut iertare fiindca in lipsa lui de intelepciune a putut sa spuna ca Dumnezeu a creat ceva pe lumea asta fara nici o utilitate.
Stiintific vorbind, sunt convins ca realizezi fara prea mare efort care este rolul mustelor in natura... Au rolul ingrat de a devora starvurile in putrefactie... Lasa o bucata de carne undeva unde au mustele acces, iar in scurt timp va fi plina de viermi...