Apropo de icoane cu Maica Domnului... Eu de felul meu sunt un baiat cu multe probleme ( mai ales cu Dumnezeu si chestiile astea duhovnicesti ). Deseori m-am smintit cand priveam icoanele cu mai mare atentie. Chestia asta ma ranea mult pana intr-o zi...
La biserica in care merg la iconostas stiti ca e acea icoana mare cu Maica Domnului si cu Pruncul Iisus. La un moment dat uitandu-ma la acea icoana parca ma priveste Maica Domnului cu dragoste. Si mi s-a intamplat asta de mai multe ori. Nu se intampla tot timpul chestia asta ( sa zic ca asa ar fi icoana pictata ). De obicei ma priveste in nici un fel, dar uneori cum am spus. O chestie frumoasa e cand ma impartasesc ( ma impartasesc des de felul meu iar preotii impartasesc si copiii pana la 7 ani ), o priveliste dumnezeiasca. Cand ma impartasesc si cand vin si copiii e pe de o parte acea priveliste a copiilor care se impartasesc si pe de alta cu Maica Domnului ca priveste cu dragoste acea turma care se impartaseste. E f frumos. Tot ce sper e sa nu fie de la diavol. Am de gand sa vorbesc cu duhovnicul despre asta.
Maica Domnului cu voi cu toti!
|