Citat:
Īn prealabil postat de heaven
Iertare,insa,conteaza mai mult ce spun ceilalti despre noi sau cum suntem cu adevarat?
Ortodoxia este o cale a adevarului si chiar daca acesta este mai neplacut uneori,poate ar fi bine,cu smerenie si responsabilitate sa ne asumam ceea ce suntem cu adevarat,cu bune si mai putin bune.Si,poate,abia atunci,cand vom inceta sa mai cautam a parea altceva decat suntem in realitate,vom incepe sa pasim cu adevarat pe drumul pe care Iisus si-a dorit sa-l urmam.
Spun aceasta,separat de discutiile anterioare,care nu ma intereseaza,ci fiind mai curand ingrijorata de aceasta tendinta a incongruentei aparentelor in raport cu faptele si manifestarile exprimate de catre multe persoane in aceasta lume numita a ortodoxiei.
Poate ca de aici provin si multe dintre dezbinarile care au loc intre crestini: am ajuns sa ne batem in interpretarea dogmelor,insa,ma intreb cat de autentic este trait acest crestinism,pentru ca stiut este faptul ca pomul se cunoaste dupa roade,iar omul dupa fapte...
|
Iar suntem off-topic, dar as vrea sa fac o precizare: nu conteza parerea altora despre noi ca indivizi; nu asta am vrut sa spun. Atata timp cat ne aflam pe un forum crestin-ortodox, avem si niste minime obligatii, si anume sa ne exprimam civilizat si la obiect, in asa fel incat cel care citeste postarile sa inteleaga ce spunem si simta razbatand spiritul ortodox. Altfel de ce s-ar mai chema "forum crestin-ortodox", daca limbajul folosit e suburban, daca raspunsurile sunt consecvent off-topicuri, iar atmosfera e mai degraba de razboi decat de pace?!?
Nu se asteapta nimeni sa gaseasca sfinti pe acest forum. Acest lucru insa nu ne da dreptul de a ne comporta, de parca am fi elevi de la scoala de corectie.
Nu scrie nimeni pentru a primi laude, dar fiecare se bucura, daca un mesaj frumos ajunge la inima celor, care il citesc.