View Single Post
Vechi 01.03.2013, 23:25:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Thumbs up Un Ion si un Cezar . . .

cezar_ioan

Poate că deseori amestecăm nevoia noastră de dragoste omenească, întrucât vrem nu vrem încă avem nevoie de ea, cu Dragostea cântată de Apostolul în Corinteni.
Și ne e greu, privați fiind de iubire (o fi soția? or fi prietenii? or fi alte relații care scârțâie și ne necăjim...) să mai lucrăm la drumul creștin al Dragostei. Și uităm că Domnul lucrează în slăbiciune, iar urmarea acestei omisiuni este că ne purtăm ca și când cel care are o suferință în relațiile afective lumești e în situație proastă pentru lucrarea virtuților. Ba dimpotrivă, aș zice! Nu trebuie decât acceptarea situației și în rest mângâierea care vine în Biserică, sub toate formele și toate conținuturile. Cel mai rău e să căutăm condiții prielnice pentru lucrarea mântuirii, adică un fel de confort afectiv pe temelia căruia să lucrăm credința și celelalte. Păi asta e o mare greșeală! Mare capcană, poate a mai mare! Cred eu...

În acest caz, mai întâi cred că e bine să separăm lucrurile: sunt două feluri de iubire și două moduri de a le cultiva. De avem nevoie de mai mult din una, cred că e nimerit să facem ceea ce i se potrivește fiecăreia dintre ele. Pentru dragostea lumească sunt anumite căi de urmat. Pentru dragostea dumnezeiască e altă cale.

E limpede că pe forum, vrem nu vrem, scăpărăm și câte ceva din frustrările și limitele noastre omenești. Totuși, dacă nu ne revărsăm prea mult, putem lucra și la partea care ne unește în mod aparte: lucrarea vieții de credință creștină.

Iar dacă vrem să fim răsplătiți cu simpatie/afecțiune pe forum, întrucât se poate întâmpla, de ce nu, să avem nevoie, atunci nu merge autosabotarea de genul adolescentului care, pentru a-și arăta afecțiunea îi trage un pumn în figură iubitei așteptînd, apoi, ca ea să îl răsplăteacă cu un sărut. Deși am văzut prin oraș că merge și așa!... E la modă...:)
Reply With Quote