View Single Post
Vechi 02.03.2013, 00:13:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Thumbs up Zdrobit prin suferinta-Traian Dorz

Desigur, înțelepciunea lui Dumnezeu ar mai fi putut găsi și alt mijloc pentru mântuirea noastră, dar, oricare ar fi fost, el nu era cel mai cutremurător.
S-ar fi putut da și alt preț pentru răscumpărarea noastră, dar, oricare ar fi fost, el nu era cel mai mare.
S-ar mai fi putut găsi și o altă jertfă pentru îndreptățirea și iertarea noastră, dar, oricare ar fi fost, ea nu era cea mai scumpă.
Iubirea ar mai fi găsit și o altă cale decât suferința, dar, oricare ar fi fost aceasta, nu era de-ajuns.
După Prețul care a fost dat pentru răscumpărarea noastră se vede nu numai cât de scumpă era această răscumpărare, ci și cât de mari erau fărădelegile noastre, ale tuturor împreună. Și ale fiecăruia dintre noi în parte.
Zdrobit prin suferință înseamnă cea mai cutremurătoare jertfă și cea mai mare iubire.
Nu poate să mai existe o alta asemeni ei. Și numai aceasta a fost de un așa mare preț cum cerea dreptatea, pentru ca să poată într-adevăr corespunde cu prisosință cerințelor sfințeniei și dreptății dumnezeiești, spre a putea face o desăvârșită și totală răscumpărare pentru noi, toți acei care eram total pierduți.
Nici o minte omenească nu va fi în stare să cuprindă în mărimea ei nebănuita Jertfă adusă de Hristos pentru mântuirea omului și a omenirii. Iată ce înseamnă păcatul!
O, cu câtă ușurință l-a făcut omul! Și cu câtă greutate a trebuit să-l ispășească Dumnezeu!
Cât de ușor se face ruptura, dar cât de greu se mai poate reface ceea ce s-a rupt!
Cât de ușor este să te prăbușești, dar cât de greu este să te poți ridica din nou!
De aceea, sufletul meu și fiul meu, cutremură-te în fața Jertfei Dragostei lui Dumnezeu și în fața vinovăției tale. Și învață cum să te ții curat.
Nemărginită slavă și mulțumire Ție, Dumnezeul și Răscumpărătorul vieții noastre, Iisus Hristos!
Cutremurați în fața Crucii Tale pe care ai fost zdrobit prin suferință pentru păcatele noastre, ne căim cu amar pentru toată fărădelegea cu care Te‑am chinuit și Te-am zdrobit și noi.
Și, mulțumindu-Ți pentru iertarea și mântuirea pe care ne-ai adus-o, Te rugăm să nu ne lași să Te mai îndurerăm niciodată. Amin.
Traian Dorz