View Single Post
Vechi 02.03.2013, 01:30:11
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Multi ortodocsi nu sunt chiar ortodocsi.
Despre ce simpozioane e vorba?
Din cate am inteles este vorba despre niste oameni de afaceri, care au sau lucreaza la firme straine, vin in tara si tin conferinte/simpozioane despre cat de minunate sunt ansele de cupru cu care masori magnetismul si energiile omului. Si blanurile la fel, au ceva bete in ele, unele sunt si cu magneti, dar la preturi exorbitante. Si bineinteles, ca blana romaneasca nu este buna ptr. asa ceva, numai cele din Elvetia, caci vezi draga, animalele romanesti stau in mizerie. La foc cu blana si patura de oaie. Si cu ansele alea descopera daca omul e sanatos;intrebi ansa ce boala are omul, si aia penduleaza si da raspuns. Ce e trist e ca, daca o femei insarcinata, e cercetata cu ansele alea, iar ansa aia da raspuns negativ, femeia are voie sa il avorteze caci altfel se va naste un om rau, ceva demonic. Ca sa vezi idiotenii. Sa te increzi in niste bete. Si la conferintele alea spun de chestiile astea si de sticlutele cu Arhangheli si oamenii pleaca de acolo crezand ca au descoperit America. Impletesc limbajul ortodox cu limbajul lor. Zic de Dumnezeu, de Sfanta Treime, ca trebuie sa fi bun crestin, dar in acelasi timp promoveaza si ansele si picaturi minune. Daca asculti conferinta postata de mine cu Vladuca si un monah (am uitat numele), acel monah explica mai pe larg si da si exemple din ce a intalnit. (la capitolul Ioan Vladuca nu prea suntem de acord, inca nu am gasit nimic extrem de grav la el)

Sper ca am reusit sa explic cat de cat.

Citat:
Pacat de el, mai spune si lucruri bune uneori.
Cred ca toti oamenii spun lucruri bune, chiar si cei necredinciosi. Legat de sare si E-uri cam are dreptate, literatura pe tema asta, mai ales straina, exista.
[/quote]
Citat:
Nu cred ca se ocupa ea in mod direct de site si supervizeaza absolut tot ce apare acolo.
Insa n-ar strica sa-i puna cineva in vedere problema asta.
E destul de activa pe site. Acum, nu cred ca pus cu rea credinta, caci in general are o invatatura buna si nu este adepta practicilor orientale, mai ales ca a practicat si dansa yoga inainte sa descopere ortodoxia.

Citat:
O sa mai gasesti chestii interesante si oarecum amuzante, cand ai sa cercetezi cum a ajuns Hahnemann la concluzia ce substante trebuiesc folosite pentru ce afectiuni.
Nu este nici o revelatie divina, ci un experiment haios si total lipsit de rigoare stiintifica, avand deci zero relevanta practica.

Nu mai vorbim de principiul de baza care iarasi e absurd si anti-stiintific (nu ne-stiintific, chiar anti).

De asta nu inteleg de ce oameni cu facultate de medicina se pretind si doctori homeopati.
Nu vad alta explicatie decat banul sau o dramatica stare de inselare.
Am sa cercetez mai mult si am sa si intreb. Daca nu este o practica nici ortodoxa nici cu adevarat medicala, nu prea mai sunt alte motive ptr. care sa practice asa ceva. Este si posibil ca ei ,in sinea lor, chiar sa creada ca ce fac ei, fac bine. Duhul inselarii, ce sa faci.
Reply With Quote