Citat:
În prealabil postat de AlinB
De ce nu lungiti lista de intrebari retorice si cu bioenergia, acupunctura, etc.?
|
Desigur ca se poate lungi lista. Deci: bioenergia sau acupunctura au fond religios ?
Citat:
Aiurea, Hipocrate nu avea nici o treaba cu asta.
L-ati facut si homeopat acum.
|
Dimpotriva, am aratat ca Hipocrate nu poate fi considerat precursor al homeopatiei si ca adevaratul ei descoperitor a fost Hahnemann.
Citat:
Avand in vedere ca a ramas cunoscut mai ales pentru homeopatie, nu vad pentru ce s-ar putea numi un geniu ba chiar dimpotriva.
|
Asta e ca si cand ati spune: "Avand in vedere ca Freud a ramas cunoscut mai ales pentru psihanaliza, nu vad pentru ce s-ar putea numi un geniu, ba chiar dimpotriva".
Citat:
Aiurea, mercurul nu este decat cel mult un tratament empiric pentru sifilis, cu o actiune f. limitata.
|
Limitat sau mai putin limitat, acesta era, in epoca, tratamentul de prima intentie pentru sifilis. Dar cu enorma toxicitate. Pana la Hahnemann.
Citat:
Tot ce a facut a fost sa foloseasca mercurul in "dilutii homeopatice", cel mai probabil cu si mai putin efect.
|
Pe scurt: habar nu aveti. Totusi, daca ati fi fost un observator atent ati fi putut profita de felul in care am redactat fraza ("inainte de a intemeia homeopatia") ca sa va informati daca mercurul solubil folosit dupa Hahnemann in tratamentul sifilisului era in dilutii homeopatice.
Citat:
Deci jongland cu cuvintele credeti ca puteti schimba realitatea despre faptul ca homeopatia nu are nimic serios la baza, nici ca teorie nici ca baze experimentale.
|
Ca sa te aventurezi sa spui ca homeopatia nu are nimic serios la baza, ar trebui sa ai niscai studii de medicina. Oare cum ar fi sa spun eu "geometria lui Stoilow nu are nimic serios la baza" ? Asa-i ca as fi de rasul curcilor, atribuindu-mi competenta de a judeca un domeniu inaccesibil ?
Citat:
Asa procedati si cu tratarea pacientilor?
Nu pot sa spun decat...tipic homeopatic.
Deci daca vin de la un "doctor" homeopat cum sunteti dvs...
|
Aici, discursul dv aluneca (iarasi) spre un parti-pris visceral impotriva homeopatiei. Nu ma aventurez in discutii cu umori servite ca argumente, multumesc de intelegere.