Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Frate, episcopul acesta a fost și la noi publicat după '90 (o importantă cărticică fiind Puterea Numelui - despre rugăciunea inimii), și împreună cu el și alții, de aceeași factură. Eu de la ei am învățat Ortodoxia, și pe asta o îmbrățișez. De asta îți spuneam la un moment dat de două ortodoxii, după reprezentanții pe care îi au în Biserică. Merg cu cei despre care tu consideri că se abat, că sunt moderniști sau ecumeniști. Eu cred că sunt rugători și gânditori ai Bisericii, unii dintre ei fiind, iată, episcopi.
|
Eu asta iti spun, nu exista doua ortodoxii si nu au existat niciodata. Exista doar ortodoxia si invataturi gresite, care intotdeauna au pretins ca sunt tot ortodoxe. ca exista doua tabere e posibil, dar astfel de tabere au fost tot timpul, de exemplu ortodocsi si arieni, ortodocsi si monofiziti, ortodocsi si iconoclasti, etc. In zilele noastre exista cativa credinciosi care imbratiseaza cocneptiile moderniste aduse din protestantismul liberal. Cum stim sunt chiar si preoti sau de exemplu un fost ierarh de la noi, IPS. Corneanu. Intotdeauna baza in ortodoxie e invatatura Bisericii, nu conceptia cuiva, asa cum ar putea fi in BC (infailibilitatea). Daca ce spune acea persoana e in acord cu invatatura e corect, daca nu nu. De la toti luam doar ce este bun, nu luam de la Fericitul Augustin ce e in dezacord cu invatatura Bisericii.
De aceea noi suntemde acord cu toti ceilalti ierarhi din Sfantul Sinod, nu cu o singura persoana, ca de exemplu IPS. Corneanu.
Eu asta observ la unii credinciosi, pentru ca nu doresc sa accepte invatatura ortodoxa asa cum e cauta permanent o justificare, macar un mic citat care sa justifice ceea ce cred.