View Single Post
Vechi 04.03.2013, 02:43:13
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit E lejer...

Eu in liceu, dupa ce am inceput sa imi revin din nesimtirea spirituala si am inceput sa citesc Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti mi s-a activat o sete de cunoastere religioasa puternica. Si in cateva duminici, seara m-am dus prin bisericile diferitelor confesiuni care le-am gasit in oras: romano-catolice, penticostale si baptiste.

Chiar daca nu stiam aproape nimic despre aceste biserici, nici chiar despre ortodoxie nu reusisem inca sa acumulez cunostinte consistente, totusi am simtit ca trebuie sa imi conturez o idee prin proprii ochi despre diversitatea religioasa in care traiesc.

M-au ajutat foarte mult acele vizite, discernamantul meu interior a intarit credinta in mostenirea ortodoxa. Repet, nu aveam multe cunostinte dogmatice, eram un simplu observator, care dorea sincer sa-si satisfaca o curiozitate.

In bisericile neo-protestante nu am gasit nimic sacru, erau niste intalniri de oameni si un fel de spectacol interesant si destul de placut. Insa nu asta insemna pentru mine o biserica. Pe atunci nu stiam multe, insa intelegeam prin Biserica, un locas sfant, unde intalnirea cu Dumnezeu iti despica sufletul pana in strafundurile existentei tale, unde sa meditezi profund la viata ta. Nu un loc in care te delectezi cu un spectacol in care se vorbeste despre un anume "Isus'' ca si cum ar fi ceva personalitate care ne-ar putea ajuta daca il contactam. Nimic simbolic, care sa iti provoace mintea dincolo de cuvinte. Plus anumite lucruri care mi s-au parul lipsite de echilibru, uneori chiar penibile, despre care nu are rost sa mentionez ca s-a discutat mult pe tema asta. M-au intampinat oamenii foarte zelosi dupa slujbe, caci deobicei se cunosc toti intre ei, si mi-au dat diferite carti si m-au incurajat sa mai vin. M-am intalnit chiar cu fosti colegi de generala. Lumea simpatica si binevoitoare, insa nu asta inseamna sa crezi in Dumnezeu, iar Biserica Lui nu trebuie sa fie un raspuns la nevoile sociale.

In concluzie, va zic ca pe mine m-au ajutat aceste vizite sa imi formez credinta in Dumnezeu, in diversitatea religioasa si culturala in care traim.