View Single Post
Vechi 23.11.2007, 20:47:16
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Ce-ar fi zis Paulescu,descoperitorul insulinei, sa-i spuna cineva: am descoperit extractul de afine. Nu mai avem nevoie de tine. Vei da faliment.
Tratamentele naturiste sunt in conflict cu viata crestineasca, daca fac rau sau impiedica efectuarea tratamentelor cu adevarat necesare (cu sau fara nestiinta).
Am auzit de "vindecatori" naturisti care cer analizele clasice, de sange, si stiu sa le citeasca. Aceia poate au vreo sansa sa faca bine (riscul e al celui ce apeleaza la ei). Dar pe site-ul acela, se lauda ca pot vindeca leucemia, ca dau tratamente pentru cancere.
De obicei tratamentele naturiste sunt adjuvante terapiei clasice, nu o exclud.
E bine sa se discute cu doctorul,sa i se spuna si de asemenea tratamente. Exista acum Internetul. Medicul se poate documenta. Daca planta respectiva face bine, chiar in cazul bolilor mai grave, medicul nu ar opri tratamentul.
In cazul leucemiilor, de exemplu, Echinaceea, buna in alte situatii, stimulator al imunitatii, ar putea agrava boala.
Imi cer iertare de pe-acum Lidia, dar eu nu cred ca tratamentele naturiste, cu ceea ce ne-a daruit Bunul Dumnezeu pentru durerile noastre, adica plantele de exemplu, ar fi in conflict cu viata crestineasca. Eu cred ca medicina alternativa are rezultate foarte bune in tratarea multor afectiuni. Homeopatia, pentru unii discutabila mi se pare mai buna decat medicamentele clasice fabricate din substante chimice care n-au nici o legatura cu cele intocmite de Domnul cu cea mai mare intelepciune.
Admit insa, ca si in fitoterapie, destul de simpla, mai cu seama in celelalte ramuri, este nevoie de cunoastere. Nimic, nici un ceai nu trebuie administrat fara informare, insa din comoditate si obisnuinta evitam sa cerem sfatul medicilor care se ocupa cu medicina alternativa, apelam in schimb la medicina clasica, convinsi ca dincolo de afacerea cu medicamente sau vaccinuri, sunt si cei mai informati si suficient de onesti incat de fiecare data sa informeze asupra efectelor tratamentelor pe care le recomanda.
Despre diabet cunoasc si eu multe, din pacate, insa plantele pot sa-l ajute pe cel care in cunostinta de cauza le foloseste, sa nu depaseasca in veci glicemia de 90, cu scaderea progresiva a dozei de insulina. Spre exemplu, castravetele amar, testat de pacienti, evident, fara a se renunta la tratamentul clasic. Ulterior, nu a mai fost nevoie de insulina, deci se poate!
In final, nu stiu daca plantele in mod exclusiv vindeca boli grave, dar stiu un lucru: sunt un ajutor nepretuit, un dar de la Dumnezeu Insusi, prevenind o multime de alte afectiuni foarte grave, si ajutand organismul sa se regenereze, sistemul imunitar sa se refaca, etc.
Reply With Quote