Si ce ar trebui sa faca omul, care e grav bolnav si nu gaseste medicamentele necesare in farmacii? Sau cand gaseste, dar nu isi fac efectul scontat asupra bolii sale?
Cand eram in scoala primara, deci prin anii '50-'60, se facea aceasta recomandare de a merge la medic, nu la vraci. Am inteles atunci; nu inteleg insa aceeasi recomandare facuta acum, dupa 50 ani, timp in care orice om s-a invatat sa merga la medic, cand este bolnav.
Faptul ca exista si tratamente alternative, inseamna ori ca medicina nu a rezolvat inca toate cazurile de boala si omul e nevoit sa incerce si altceva, pentru a se mentine in viata; ori, tratamentul alopat e scump, ineficace sau inexistent in farmacii.
Cred ca orice om cu scaun la cap merge mai intai la medic, ca sa isi puna un diagnostic, pentru a sti cu ce boala se lupta. Armele si le alege dupa ce le incearca pe cele clasice, adica medicamentele alopate.
A nega efectul plantelor medicinale, pe care Dumnezeu le-a lasat omenirii ca remedii pentru toate bolile, mi se pare o negare a dragostei pe care o are Dumnezeu fata de noi.
Kneipp, preotul elvetian, care ne-a lasat un minunat tratament cu apa, a spus: << Cu apa si plantele medicinale se poate vindeca orice boala. >>
Cred ca ar trebui ca oamenii sa se ocupe mai serios de sanatatea lor prevenind bolile. E mai bine sa ne observam si sa constatam orice scadere a sanatatii, ca sa nu ajungem sa ne tratam de boli grele. Analizele facute din cand in cand ne indica unde avem punctul slab.
|