View Single Post
Vechi 23.11.2007, 23:12:02
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Ce-ar fi zis Paulescu,descoperitorul insulinei, sa-i spuna cineva: am descoperit extractul de afine. Nu mai avem nevoie de tine. Vei da faliment.
Tratamentele naturiste sunt in conflict cu viata crestineasca, daca fac rau sau impiedica efectuarea tratamentelor cu adevarat necesare (cu sau fara nestiinta).
Am auzit de "vindecatori" naturisti care cer analizele clasice, de sange, si stiu sa le citeasca. Aceia poate au vreo sansa sa faca bine (riscul e al celui ce apeleaza la ei). Dar pe site-ul acela, se lauda ca pot vindeca leucemia, ca dau tratamente pentru cancere.
De obicei tratamentele naturiste sunt adjuvante terapiei clasice, nu o exclud.
E bine sa se discute cu doctorul,sa i se spuna si de asemenea tratamente. Exista acum Internetul. Medicul se poate documenta. Daca planta respectiva face bine, chiar in cazul bolilor mai grave, medicul nu ar opri tratamentul.
In cazul leucemiilor, de exemplu, Echinaceea, buna in alte situatii, stimulator al imunitatii, ar putea agrava boala.
Am dat exemplul EXTRACTULUI de afine (nu pur si simplu fructul) cu potential in vindecarea diabetului, pentru ca s-a vorbit despre asta recent la stiri.
E posibil sa nu aiba efect - tocmai asta se comenta, faptul ca nu se fac teste clinice serioase, pentru ca nimeni nu are interesul.
Iar eu as zice sa nu mergem pe ideea ca odata cu descoperirea insulinei trebuie oprite toate cercetarile in tratarea diabetului, pentru ca s-ar fi gasit solutia. Ar fi culmea sa respingem idee unui medicament nou si mai eficient, din respect pentru memoria lui Paulescu.
In sfarsit, legat de extractul de afine - se pare ca acesta contine o substanta care stimuleaza regenerarea unor celule din pancreas care produc insulina. Cel putin asta s-a spus la stiri, din proprie experienta nu stiu petru ca nu sunt diabetic.
Reply With Quote